מנכ"ל שופרסל, אפי רוזנהויז, הכריז (ה', 13.7.06) על מהפכה צרכנית בתחום איכות ובריאות הירקות והפירות, בהשקעה של 3 מיליון שקלים.
רשת שופרסל חברה לפני שנתיים וחצי לחברת "דרך המעבדה", למאות מגדלים של פירות וירקות, למשרד החקלאות ולמשרד הבריאות. במסגרת שיתוף פעולה זה, משרד הבריאות וחקלאות, בנו תוכנית איכות אשר אמורה להבטיח שהתוצרת החקלאית עומדת בתקנות בריאות הציבור.
כיצד התוכנית פועלת - המגדלים מקבלים הנחיות ותמיכה לגבי אופן הכמות הרצויה של השימוש בחומרי הדברה, אופן התיעוד ותוכנית דיגום מקיפה ומתמשכת של תוצרתם. תהליך זה מתבצע בליווי של אגרונומים מוסמכים מטעם "דרך המעבדה" ואגרונום נוסף מטעם שופרסל אשר מפקח על התהליך כולו.
תוצרת המגדלים עוברת ביקורות שוטפות בתדירות של אחת לחודש על-ידי אגרונומים ורכז פעילות. בנוסף, נבנתה מערכת הדרכה לבוחני האיכות במרכז הלגוסיטי (מרלו"ג) של שופרסל.
הפירות והירקות ברשת מסומנים בתווית איכות המעידה על-כך שהתוצרת אכן מפוקחת ומבוקרת. על-גבי תווית האיכות ישנו קוד עקיבות, באמצעותו יכולים הלקוחות להיכנס
לאתר האינטרנט אשר הוקם להצגת הנושא ולראות מהיכן הגיעה התוצרת אותה רכשו וללמוד על תהליכי הבקרה אותה עברה התוצרת, כולל תאריכי בקרה, פיקוח ובדיקות אחרונים.
לדברי רוזנהויז, "חומרי הדברה מהווים מרכיב חשוב בגידול החקלאי, אולם שימוש מוטעה בהם עשוי להסב נזק למשתמש, לגידוליו ולסביבה".