אנשים הנוהגים לאכול כמות מרובה של סלט, או ירקות טריים באופן כללי, בדרך כלל נהנים מרמות גבוהות של חומרים מזינים בדם, כך קובע מחקר מקיף שנעשה בארצות הברית.
חוקרים גילו כי גם מנה אחת של ירקות טריים ביום, מקרבת אנשים לכמויות המומלצות של ויטמין A, E, B6 וחומצה פולית. וככל שצריכת הסלט והירקות הטריים עולה, כך גם רמות ויטמין C ו- E, חומצה פולית וקרוטינואידים מסוימים - חומרים נוגדי חמצון המעניקים את הצבע הצהוב, הכתום והאדום לירקות ופירות רבים.
למרבה הצער, רק אמריקנים מעטים אוכלים ירקות טריים, כך עולה מהדוח שפרסמו החוקרים מהמרכז למדע בריאותי של אוניברסיטת לואיזיאנה. מבין 18,000 בוגרים שלקחו חלק בסקר, רק 18% עד 38% אמרו כי אכלו סלט. השיעור הגבוה ביותר נמצא אצל נשים לבנות צעירות מגיל 45 והנמוך ביותר אצל נשים אמריקניות אפריקניות. באופן כללי, בוגרים שחורים מכל הגילאים נטו פחות לאכול סלט וירקות טריים אחרים מעמיתיהם הלבנים.
הממצאים מבוססים על נתונים מסקר בריאות ממשלתי שכלל 17,688 בוגרים. המשתתפים דיווחו על הרגלי התזונה שלהם במשך 24 שעות ועברו בדיקות רפואיות שכללו מדידת רמות החומרים המזינים בדם.
בדרך כלל, אצל אנשים הנוהגים לאכול סלט וירקות נמצאו רמות גבוהות של חומרים מזינים רבים בדם - 15% גבוהות יותר, בממוצע, מאנשים שדיווחו על תפריט שאינו מכיל ירקות טריים. הם נטו גם פי שניים או שלושה להגיע לצריכה היומית המומלצת של ויטמין C.
יתירה מכך, "המינון" של הסלט אינו חייב להיות גדול במיוחד כדי לעזור לאנשים להגיע לכמות היומית הנדרשת של מספר חומרים מזינים. גם פעם אחת ביום עשתה את ההבדל.
סלט הוא דרך צבעונית ויצירתית לקבל חומרים מזינים שאינם קיימים כמעט בתזונה האמריקנית הממוצעת. המפתח לסלט בריא הוא הצבעים: תערובת של ירקות בעלי עלים ירוקים כהים עם ירקות אדומים וצהובים בהחלט עדיפה על עלי חסה עגולה עם קרוטונים.
הממצאים מוסיפים גם הבנה של יכולת הגוף לספוג חומרים מזינים מסויימים מירקות טריים. ויטמינים המסיסים במים לדוגמא, כמו ויטמין C ורבים מויטמיני ה- B, הם רגישים לחום, ולכן עדיף לקבל אותם מירקות טריים.
אך חומרים מזינים אחרים, כולל קרוטינואידים, נוטים להספג טוב יותר מירקות מבושלים.
עם זאת, כמות מעטה של שומן מסייעת לגוף לקבל את המירב מחומרים מזינים אלו, ובמחקר הנוכחי הרוטב של הסלט נמצא קשור לרמות תזונתיות גבוהות יותר בדם - מה שמראה כי השומנים ברטבים רבים מסייעים בספיגת חומרים מזינים מסויימים.