נשים הצורכות על בסיס קבוע לפחות מנה אחת של מוצר חלב משומן מלא בכל יום, מעלות במשקל כ-30% פחות מנשים שלא. אלו ממצאי מחקר חדש משבדיה.
המחקר בחן את הנושא לאור הספקות לגבי היכולת של מוצרי חלב לתרום לירידה במשקל, וכדי לגלות מהו המנגנון העומד מאחורי השפעה כזו.
החוקרים בחנו את צריכת חלב דל שומן, מלא, חמוץ, כמו גם גבינה וחמאה, בקרב 19,352 נשים שבדיות שהיו בנות 40 עד 55 בתחילת המחקר.
החוקרים אספו נתונים על הצריכה התזונתית בתחילת המחקר (1987-1990) ושוב בסופו (1997). הממוצע של ה-BMI (אינדקס מסת הגוף) של הנשים היה 23.7 בקו ההתחלה. הנשים חולקו באופן אקראי לאחת מתוך ארבע קבוצות צריכה: צריכה קבועה של פחות ממוצר חלב אחד ביום; צריכה הולכת וגוברת מפחות ממוצר אחד ביום למנה אחת לפחות ביום; צריכה קבועה של מוצר חלב אחד ביום; וצריכה הולכת ופוחתת ממנה אחת לפחות - לפחות ממנה ביום.
החוקרים דיווחו כי צריכה קבועה ומתמשכת של חלב מלא, חלב חמוץ - כגון יוגורט - וגבינה, היו קשורים בצורה משמעותית ביחס הפוך לעלייה במשקל, בעוד הקבוצות האחרות לא. צריכה קבועה של לפחות מוצר חלב אחד ביום - של חלב מלא וחלב חמוץ היתה קשורה ל-15% פחות עלייה במשקל, בעוד גבינה היתה קשורה ל-30% פחות עלייה במשקל.
הקשר בין צריכת מוצרי חלב למשקל משתנה על-פי סוג מוצר החלב ומצב מסת הגוף, הסיקו החוקרים ואמרו, כי המנגנון שמאחורי ממצאים אלו בהחלט מהווה הצדקה למחקר נוסף.