|
לוותר על החלב [צילום: AP]
|
|
|
|
תה ירוק מועיל ללב
|
יפעת גדות
|
במחקר נראו שיפורים משמעותיים בפרופיל השומנים של המתנדבים ששתו תה ירוק - ירידה ברמות הכולסטרול LDL נראתה אצל 90% מהמשתתפים ועלייה ברמות הכולסטרול HDL אצל 69% מהמשתתפים
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הוספת חלב לתה מוציאה את כל הטוב מכוס התה של אחר-הצהריים, חדשות קשות במיוחד לאומה כמו בריטניה שבה התה והחלב הולכים יד ביד, כך קובע דוח שפורסם בעיתון הלב האירופי.
פיגמנטים הנמצאים בתה ידועים כגורמים המגנים על הלב על-ידי שיפור יכולת העורקים להתרחב ולהירגע. הפרוטאינים שבחלב, הידועים כקזאינים, משבשים את פעולת הפיגמנטים, מעמעמים את ההשפעות המועילות ומבטלים את כל היתרונות הבריאותיים. למסקנות אלו הגיעו מדענים מבית החולים 'Charite' של אוניברסיטת ברלין.
תה הוא המשקה השני - אחרי מים - הנפוץ ביותר בעולם. בדיקות שהשוו את היתרונות הבריאותיים של תה שחור לאלו שבתה הירוק, שבדרך כלל לא נצרך עם חלב, עשויות להסביר מדוע במדינות בהן שתיית התה נפוצה ביותר ניתן לזהות את היתרונות הרבים ללב לעומת מדינות אחרות. הממצאים עשויים להיות גם בעלי משמעות בתחום הסרטן, מאחר שמספר מחקרים הראו כי לתה תכונות הנלחמות גם בגידולים.
היתרונות הידועים היטב של התה תוארו כבר במחקרים רבים, כתבו החוקרים, ותוצאות המחקר הנוכחי מספקות הסבר אפשרי להעדר השפעותיו המועילות של התה על הסיכון למחלות לב בבריטניה, מדינה שבה שותים בדרך כלל תה עם חלב.
החוקרים, בשלוש הזדמנויות שונות, נתנו לקבוצה של 16 נשים בריאות חצי ליטר של תה שחור שרק נחלט או תה שחור עם חלב, או מים מורתחים כביקורת. בעזרת אולטראסאונד, הם מדדו את התרחבות העורקים בזרוע ואת מידת הרגיעה שלהן לפני ואחרי השתייה.
הם גילו כי בעוד שהתה עזר להגביר את זרימת הדם בהשוואה למים, הוספת חלב ביטלה את ההשפעה הביולוגית. בדיקות שנעשו בחולדות הניבו תוצאות דומות. כדאי אולי, הציעו החוקרים, כי אנשים המוסיפים חלב לתה יוותרו על התענוג לפעמים.
הם הדגישו כי אינם מעוניינים לגרום לירידה בצריכת התה השחור. תוצאות המחקר רק מנסות לעודד אנשים להבין כי למרות שהוספת החלב משפרת את טעם התה, היא עשויה גם להפחית את יכולותיו להגן על הבריאות.