"מי שמקפיד לאכול תפוח-עץ אחד מדי יום, חזקה עליו שלא יזדקק לרופא" - קובעת אימרה אנגלית. גם אם יש באימרה זו משום הפרזה - גרעין של אמת יש בה. מחקר שנערך זה עתה באונירסיטת ברלין העלה כי אין כמו תפוח-עץ כדי להעשיר את הגוף במינרלים. בצד תכולתו הגבוהה בוויטמין סי (ב-100 גרם יש 16 מיליגרם מוויטמין זה) - יש בו כל המינרלים החשובים כמו מגנזיום, קלציום, ברזל, פלואור, סיליציום ומעל לכל - אשלגן.
ברפואה העממית תופס האשלגן מקום-בכורה בין המינרלים, בשל תרומתו המכרעת לבניין הגוף. היעדרו נותן מהר מאוד את אותותיו: בין השאר גורם מחסור ביסוד חשוב זה לציפורניים שבורות, הופעתן של יבלות בעור ונשירה מוגברת של שיער. על-פי המחקר, יש לאכילה סדירה של תפוחי-עץ השפעה חיובית על מערכת העיכול והיא תורמת לפעילות תקינה של המעיים. תפוחי-עץ יעילים במיוחד לריפוייה המהיר של דלקת-מעיים. אכילתם מסייעת גם לשקיעת רמת הכולסטרול בדם. בשל כך נוהגים כיום הרופאים להמליץ על אכילת תפוחי-עץ כסגולה טובה למניעת התקפי-לב.
נגיסה בתפוח העץ טובה גם לשיניים ולחניכיים. המחקר קובע כי אכילת תפוח כקינוח עשוייה להוות תחליף הולם לרחיצת שיניים ומעניקה נשימה רעננה.
מחברי המחקר טוענים שדיאטה של תפוחי עץ טובה מאין כמוה להפחתה במשקל, בהתחשב בכך ש-100 גרם תפוח מכילים 42 קלוריות בלבד. זאת ועוד: התפוח תורם רבות גם לשיפור המראה החיצוני. מי שסובל מהתכווצות-ורידים, טוב יעשה אם יעסה את ורידיו, מדי יום, בתמיסת חומץ-תפוחים, ואילו למתיחת עור ולהברקת שיער - אמצעי בדוק ואידיאלי הוא שטיפה בשתי כפיות של תמיסת חומץ-תפוחים מהולה בליטר-מים. בחומץ התפוחים, מסתבר, אין המינרלים מאבדים מחיוניותם.
מומלץ מאוד ללגום, עם כל ארוחה, כוס מים ולמהול בהם שתי כפיות חומץ-תפוחים. זהו אמצעי בדוק לא רק לרווייה, אלא יש בו גם כדי להעשיר את הגוף במינרלים ולהשאירו ב"פורמה".