רמות הרכיבים נוגדי החמצון שבדם, כמו לוטאין (פיגמנט צהוב) וביתא-קרוטן, המסוגלים להלחם בהשפעה של הרדיקלים החופשיים עלו. לעומת זאת, רמות הטריגליצרידים המזיקים ירדו, ב-10% בממוצע.
השינויים המועילים נראו אף רבים יותר בקרב המעשנים - שסבלו מרמות נמוכות באופן משמעותי של חומרים נוגדי חמצון בתחילת המחקר.
מחקרים קודמים בתחום הציעו כי אכילת כמויות גדולות של ירקות ממשפחת המצליבים, כמו גרגר הנחלים, קשורה לירידה בסיכון למספר סוגי סרטן.
אחד המחקרים, שנעשה בתאי סרטן המעי הגס של בני אדם, הראה כי תמצית מגרגר הנחלים הפחיתה את הנזק של הדנ"א לתאים, וסייעה לשלוט בגדילתם והתפשטותם.
אך החשיבות שבמחקר הנוכחי, לדברי החוקרים, היא העובדה שעקב אחר אנשים שאכלו גרגר נחלים בכמות שניתן להשיגה בקלות, ולא בוצע במסגרת ניסויי מעבדה בתמציות צמחים.
נזק של דנ"א לתאי הדם הוא סמן לסיכון לסרטן בכל הגוף ותוצאות המחקר תומכות בתאוריה כי צריכה של גרגר הנחלים קשורה לירידה כללית בסיכון לסרטן במספר אזורים בגוף.