|
לא השארנו אף פירור [צילום: עכבר העיר]
|
|
|
|
|
מסעדת לוקאס השוכנת בלב ליבה של תל אביב סוגרת שנה להיווסדה, וגם אני חגגתי יומולדת לא מזמן. אז למה שלא נחגוג ביחד תוך בדיקה מדוקדקת של תפריט החורף החדש?
עוד לפני שנגסנו משהו הספקנו להתרשם מהתפאורה הצרפתית שבמקום, שהכינה את הקרקע לזלילה הגדולה. פתחנו עם לחם הבית, שנאפה במקום. אחר כך טרפתי, כמו כל צמחונית גאה, את סלט הקינואה (עם סלרי, אגוזים, נענע, כוסברה, בצל סגול וחמוציות), והסכמתי בפה מלא עם ההגדרה, שמדובר במנת הדגל של המקום. הקרניבורית שהתלוותה אליי התרשמה מ"טרילוגיית הבשרים", מנה המורכבת מאנטריקוט ופילה בקר בשילוב עם צלע טלה ברוטב בורדולז עם טוויל פיקורינו (125 ש"ח). רק הריזוטו פטריות יער, שהוכן עם אפונה ושמן כמהין, איכזב כי היה פטרייתי ורטוב יתר על המידה.
מצב הרוח השתפר פלאים בשלב הקינוחים. גם אם אתם לא רעבים, רק בשביל "קולקציית השוקולד" שווה להגיע למסעדה. מה מסתתר מאחורי השם המבטיח? עוגת נמסיס עם מרנג קקאו וקרם אנגלז (34 ש"ח), כל המרכיבים השאירו בפה טעם איכותי של 70 אחוז קקאו. גם המילפא - קוביות של בצק עלים עם קרם וניל המונחות לצד כוסית שוט של קרם פרש, קצפת תות וגלידת נענע-מנטה (32 ש"ח), הייתה לא רעה, ובין המנות גם זכינו לקבל מלצרים חייכנים ומביני עניין.
בין המנות החדשות ניתן למצוא גם BOX קממבר במילוי קונפי שום ובליווי טוסטים (54 ש"ח), סלט אנדיב עם פירות וגבינה כחולה בויניגרט הדרים (44 ש"ח) וניוקי ממולא בבשר סרטנים (65 ש"ח).
Lucas - בר מסעדה, מסעדת שף, צרפתי. מזא"ה 5 , תל אביב