הוצאות המלונות לקראת חג הפסח גבוהות בכ-40-30 אחוזים יותר מאשר בימים רגילים בשל עבודות ההכשרה וההכנות השונות. במלונות שהופכים ל"גלאט כשר" גדלה ההוצאה היומית עד לכ-60% יותר מאשר בימים רגילים. המשמעות: טווח ההוצאות נע בין כ-50 אלף ש"ח למלון יחיד קטן (בלי מטבח) ועד לכמיליון ש"ח במקרים של מלונות גדולים "גלאט כשר".
אגב, ההכנות לפסח מתחילות כחודש לפני החג ומגיעות לשיאן במהלכו, והן נערכות תחת פיקוח משגיחי הכשרות. כך עולה מנתונים שמפרסמת המחלקה הכלכלית של התאחדות המלונות בישראל. זוהי הפעם הראשונה שבה נערכת בדיקה כלכלית לבחינת העלויות הקשורות בהכשרת בית מלון לחג הפסח.
על מה מוציאים המלונות כספים
הכשרת המטבח - ניקוי יסודי של שטחי האכסון, המקררים והתנורים, לרבות החלפת גומיות סביב המקררים והתנורים, החלפת כלי ההגשה בכלים מיוחדים שנקנים במיוחד לפסח ונשארים באחסון כל השנה עד לחג (סירים, מחבתות, כלי בישול אחרים, צלחות, כוסות, סכו"ם, כלי אחסון ועוד), אגב, כלים מיוחדים לפסח נקנים גם עבור שירותי השירות חדרים ("רום סרוויס"). בסעיף זה ניתן לכלול גם רכישת חומרי ניקוי.
קניית מזון כשר לפסח - השקעה בקניית מוצרי חג כשרים, שחלקם יקרים. מוצרי היסוד שבהם יש גידול משמעותי בעלויות: יין (גידול של כ-60%), ביצים (גידול של כ-50%), מוצרי מאפה כשרים ובשר (גידול של כ-40%), ירקות, במיוחד תפוחי אדמה (גידול של כ-40%).
ליל הסדר - הדפסת תפריטים מיוחדים, שכירת שליח ציבור לתפילות החג ועורך ליל הסדר.
עלויות שכר גבוהות במהלך ההכנות לחג ובמהלכו - לקראת החג מעסיקים המלונות עובדים רבים בשעות נוספות, או עובדים זמניים בתחום משק הבית והכביסה, במחסנים ובתחום התחזוקה. גם במהלך החג משלמים המלונות תוספות שכר משמעותיות.
סך הכל נמצא כי עלות ההכנות לחג במעל 300 בתי מלון בישראל לחג הקרוב תסתכם בכ-70 מיליון שקלים.
לדברי שמוליק צוראל, מנכ"ל התאחדות המלונות בישראל, "עונת הפסח מתאפיינת בנסיעות רבות בארץ ולחו"ל. אך בה-בשעה, שמלונות ישראל נדרשים להשקעות עתק בהכנות לחג, הרי שמתחריהם בחו"ל אינם נדרשים לכך כלל. בסופו של דבר אנו שמחים שהשקעה זאת מתבטאת בתפוסות גבוהות בפסח".