אנשים ממשפחות הנוטות לפרקינסון השותים קפה או מעשנים הם בסיכוי נמוך יותר לפתח את המחלה, כך דיווחו חוקרים אמש (ב', 9.4.07) תומכים בכך בתצפיות מוקדמות יותר ומציעים אולי תקווה לטיפולים פוטנציאליים.
החוקרים, מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מיאמי, מפקפקים בכך שעישון וקפאין מגנים מפני פרקינסון, אך אומרים כי המידע רומז לכך שהסביבה והגנים גם יחד הם הגורמים למחלה.
לדבריהם, הממצאים מצביעים בבירור על דופמין - כימיקל הנושא מסרים במוח וקיים ברמות נמוכות במחלת פרקינסון. לדופמין תפקיד חשוב מאחר ועישון ושתיית קפאין משפיעים על הדופמין שבמוח.
מחקרים אחרים הראו כי הן עישון והן שתיית קפה הורידו את הסיכון לפרקינסון, אך אף אחד מהם לא בדק את הנושא במשפחות בעלות נטייה למחלה.
כאשר המחלה עוברת במשפחה, מסבירים החוקרים, הרי שניתן להגיע למסקנה כי הגנים הם שגורמים לה. כעת, יש לשקול גורמים סביבתיים אלו כשחוקרים את הגנים המעורבים בפרקינסון.
החוקרים בדקו 356 חולי פרקינסון ו-317 בני משפחה שלא סבלו מהמחלה.
על בסיס הממצאים הם דיווחו כי אנשים שסבלו ממחלת פריקנסון נטו ב-40% פחות לומר כי עישנו 100 סיגריות מעולם לעומת בני משפחה שלא נפגעו מהמחלה. ירידה דומה נראתה בסבירות של שותי הקפה.
נראה כי אנשים שחלו בפריקנסון נטו לעשן או לשתות קפה בכמויות גדולות במידה פחותה בחייהם, כתבו החוקרים.