מחקר שנעשה לאחרונה מגלה כי חומצות שומן אומגה-3 הנמצאות בדגים, ביצים, בשר, אצות, מזונות מועשרים ותוספות מזון מסוימות יכולות לעכב את התחלתה של מחלת אלצהיימר כאשר הם נצרכות כחלק מהתזונה הנורמלית.
לאחר שביצעו מחקר במכרסמים שהונדסו גנטית, חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה גילו כי סוג מסויים של חומצות שומן אומגה-3 הקרוי docosahexaenoic acid, או DHA, האט בצורה יעילה את התקדמות הסבכים במוח הקשורים למחלת אלצהיימר, ובמקביל הוריד את רמות הפרוטאין האחראי לייצור הפלאק במוח. DHA הוא חומצת שומן אומגה-3 הנמצאת במגוון רחב של מזונות, וזו הסיבה מדוע החוקרים מאמינים כי אנשים יכולים אולי לעכב את התחלת האלצהיימר על-ידי שינויים תזונתיים פשוטים, או על-ידי נטילת תוספות DHA.
ישנם מספר שינויים באורח החיים שאנשים יכולים לעשות כדי להעלות את הסיכוי שלהם לא לפתח אלצהיימר. הדרך הקלה ביותר, לטענת החוקרים, להעלות את צריכת ה-DHA היא בעזרת תוספות, והסיבה לניסויים קליניים שנעשים בבני אדם היא בכדי לגלות את המינון המדויק. בנוסף לצריכת כמויות גבוהות יותר של DHA ממליצים החוקרים להימנע מעישון ולמצוא דרכים להוריד את הלחץ בחיי היום יום. הם מציינים כי גם הכורכומין הנמצא בקארי ובתה הירוק יכול להוריד את הסיכון לאלצהיימר.
החוקרים מאמינים כי המחקר ראוי לציון ולו בשל העובדה שהוא מראה כיצד שינויים קטנים ביותר בתזונה יכולים לגרום לירידה גדולה בסיכון של אדם לאלצהיימר.