הוספת חומצה פולית ללחם תוכל לעזור במניעת דיכאון, כך מראה מחקר חדש של אוניברסיטת יורק. המחקר הראה כי קיים קשר בין בריאות מנטלית לרמות נמוכות של חומצה פולית.
לדברי עורכי המחקר חומצה פולית יכולה להביא לייצור כימיקלים במוח הגורמים ל"תחושה טובה" והם קוראים לניסויים מקיפים שיבחנו את הנושא.
מחקרים הראו כבר בעבר כי הוספת תופסות למזון כמו לחם יכולות למנוע גם שבץ ומומים מולדים.
מחקר רלוונטי
המדענים מאוניברסיטת יורק סקרו 11 מחקרים קודמים שכללו יותר מ-15,300 מתנדבים והסתיימו רק לאחרונה.
בחודש שעבר, הסוכנות לתקני מזון קראה לשרי הבריאות בבריטניה לחייב הוספת חומצה פולית ללחם או לקמח כדי לעזור ולמנוע מומים מולדים.
עורכי המחקר הנוכחי דיווחו כי ייחודו של המחקר בכך שבפעם הראשונה כל הראיות הרלוונטיות בתחום שנוי במחלוקת זה נאספו יחד.
למרות שהמחקר אינו מוכיח כי רמות נמוכות של חומצה פולית גורמות לדיכאון, הוא מראה כי השניים קשורים האחד בשני.