מהבוקר המאפיות מפסיקות לאפות את כל סוגי הלחם שבפיקוח. יושב-ראש איגוד האופים, יוחנן אהרונסון, הזהיר כי אם לא יתייקר הלחם בהקדם, יסגרו המאפיות את שעריהן תוך חודש ימים. לדבריו, מאפייה שתמשיך לייצר לחם אחיד כעת, מאבדת עצמה לדעת.
מדי יום ביומו מייצרים בישראל חצי מיליון כיכרות לחם שבפיקוח ממשלתי. שר התעשיה והמסחר, אליהו ישי, יבקש היום (א', 8.7.07) מהממשלה לאשר תוכנית פיצוי כספי לשכבות החלשות, קודם שיוחלט לייקר את הלחם שבפיקוח.
בסוף השבוע שעבר הודיע ישי כי יבדוק אפשרות לנקיטת צעדים משפטיים נגד בעלי המאפיות. הוא סבור כי יש לשנות את שיטת סבסוד הלחם. לטענתו, במקום לסבסד את הלחם לכל האוכלוסיה, יש להעביר את כספי הסבסוד ישירות לנזקקים.
בעלי המאפיות מתלוננים כי משרד התעשיה והמסחר אינו אוכף את הצו המורה לקבע את מחירי הלחם שבפיקוח. ממשרד התמ"ת נמסר כי מתבצעות מזה חודשים חקירות בחשד כי מאפיות שנות מפרות את הצו המחייב אותן למכור לקימעונאים לחמים מפוקחים במחיר קבוע (ללא הנחות). על-פי החשד, חלק מהמאפיות עוקפות צו זה בשיטות שונות.