צרכנים רבים אוהבים את עלי החסה הארוזים ואת הסלטים הירוקים והטריים המחכים להם על מדפי הסופרמרקט, מה שתורם לעליה בצריכת ירקות עלים.
חדשות טובות? כן ולא, כך לפחות על-פי מדענים אמריקנים שהגיעו לכינוס רפואי גדול באוניברסיטת אדינבורו שבסקוטלנד. למרות שאכילה מרובה של ירקות טריים יכולה לשפר את הבריאות, החפזון של התעשיה לעמוד - לאורך כל השנה - בדרישות למוצרים טריים אלו יוצרת מצבים "מצויינים" להתפשטות החיידק אי.קולי וסוגים אחרים של בקטריות.
הבעיה טמונה במערכת המורכבת הנדרשת לגידול ירקות עלים והעברתם במהירות למכירה בכל הארץ [והעולם במקרים אחרים]. מים, חיות בר, ואפילו משק חי הנמצא בקרבת מקום עלולים כולם לגרום לזיהום חיידקי. במקרים מסויימים, השדות מזוהמים אפילו לפני שהתוצרת נקטפת.
למרות זאת, החוקרים ציינו כי נעשים מאמצים לפתור בעיות אלו. בארצות הברית, לאור המקרים האחרונים של דיווחים על תוצרת מזוהמת, תעשיית המזון הטרי פועלת בשיתוף פעולה צמוד עם סוכנויות ממשלתיות כדי לשפר את רמת בטיחות הירקות, ואיגודים חקלאיים גדולים התאחדו כדי לגייס מינון נוסף למחקר בנושאי בטיחות המזון, ליצור הסכמים שיווקיים ולפתח קווים מנחים בנושא.