רופאים יודעים מזה זמן רב כי נגזרת של ויטמין A הנקראת חומצה רטינואית משחקת תפקיד במומים מולדים. כמות רבה מדי עלולה לגרום לבעיות. כמות מעטה מדי תגרום לבעיות גם כן.
כעת, חוקרים מנסים להסביר מה קורה אצל העובר המתפתח כאשר רמות החומצה הרטיאונית אינן תקינות. המחקר, שבוצע בעוברים של דגי זברה, מראה כי איזון נכון של חומצה רטינואית תלוי הן באינזים הנקרא cyp26a1 והן בגורמי גדילה - פרוטאינים הנקראים פיברובלסט (תאים המשתתפים ביצירת סיבי רקמות חיבור- FGFs).
כאשר רמות החומצה הרטינואית גבוהות מדי, ה-cyp26al מטפל בכמות העודפת, ומביא את הרמות חזרה לטווח הנורמלי. כאשר הן הופכות נמוכות מדי, ה-FGFs מאט את התהליך ומסייע בכך לשמור על רמות נורמליות בגוף.
החוקרים ציינו כי ויטמין A חיוני לתפקודים רבים בגוף, אך שמירה על רמות תקינות חיונית ביותר לעובר המתפתח.
ויטמין A בתזונה מומר לחומצה רטינואית שמדענים יודעים מאז שנות השישים כי היא בעלת השפעות עצומות על תאים ורקמות. במקרים שבהם קיימת כמות לא מספקת של ויטמין A בתזונה - או כמות רבה מדי - הגוף מפצה על כך. המחקר עוזר למעשה להסביר כיצד מתרחש ויסות זה.
ויטמין A נמצא במזונות כמו כבד, גזר, ברוקולי, כרוב, ובטטות, והוא גם מרכיב מפתח בתרופות מסויימות, כולל אלו המשמשות לטיפול בלוקמיה ובאקנה.