שלוש מנות בלבד של ברוקולי או כרוב טרייים בחודש יכולים להוריד את הסיכון לסרטן שלפוחית השתן בכ-40%, כך דיווחו חוקרים בסוף השבוע.
מחקרים אחרים המראים כי פירות גרגריים כהים יכולים להוריד את הסיכון לסרטן גם כן - תומכים
בממצאים הקיימים המראים כי פירות וירקות, במיוחד סוגים עשירים בצבעים, יכולים להוריד את הסיכון לסרטן.
החוקרים, מהמוסד לסרטן "Roswell Park" שבבאפלו, ניו-יורק, ערכו סקר ל-275 חולים שסבלו מסרטן שלפוחית השתן ול-825 אנשים שלא סבלו מהמחלה. הם תחקרו את המשתתפים בעיקר לגבי ירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי וכרוב.
מזונות אלו עשירים במרכיבים הנקראים איזותיוציאנטים, הידועים כמורידים את הסיכון לסרטן.
ההשפעות היו מרשימות בעיקר אצל אנשים לא מעשנים, כך על-פי דיווח הממצאים על-ידי החוקרים בכינוס של האגודה האמריקנית למחקר הסרטן שהתקיים בפילדלפיה.
הם גילו כי בהשוואה לאנשים מעשנים שאכלו פחות משלוש מנות של ירקות ממשפחת המוצלבים, אנשים לא מעשנים שאכלו לפחות שלוש מנות בחודש היו בסיכוי נמוך ב-73% כמעט להיות בקבוצת החולים בסרטן שלפוחית השתן.
הן בקרב המעשנים ואלו בקרב אלו שלא עישנו, אלו שאכלו כמות מינימלית זו של ירקות טריים היו בסיכון נמוך ב-40%. צוות החוקרים לא גילה את אותה השפעה לגבי ירקות מבושלים.
הבישול, ציינו החוקרים, עלול להוריד 60% עד 90% מהאיזותיוציאנטים.