אשלגן הוא מינרל המשחק תפקיד חשוב בוויסות לחץ הדם. משרד החקלאות האמריקני ממליץ לרוב האנשים לצרוך 4,044 מיליגרם של אשלגן בכל יום.
הנה מספר מקורות תזונתיים לאשלגן, מטעם האקדמיה האמריקנית לרפואת משפחה:
תפוחי אדמה, הן מתוקים והן רגילים, קטניות, במיוחד לימה, פולי סויה, קטניות לבנות ושעועית. יוגרוט וחלב רזה. בננות, אגסים, מלונים ומלוני דבש. דגים, כמו פוטית, ילופין, דג הסלע ובקלה. מוצרים מעגבניות, כמו רוטב עגבניות, מיץ, מחית ופסטה.