קריאה לכל המכורים לשוקולד: חוקרים בריטים מגייסים בימים אלו מתנדבים שיאכלו חבילת שוקולד בכל יום למשך שנה! כל זאת ללא רגשי אשמה כמובן מפני שהכל - למען המדע.
הניסוי שיחל בחודש יוני ינסה לענות על השאלה האם מרכיבים הנקראים פלבנואידים הנמצאים בשוקולד ובמזונות אחרים יכולים להוריד את הסיכון למחלות לב בקרב נשים בגיל המעבר הסובלות מסוכרת מסוג 2.
החוקרים - מאוניברסיטת 'East Anglia' - הדגישו כי מדובר בקבוצה בסיכון גבוה וכי הם מקווים לגלות יתרון נוסף מטיפול תזונתי בנוסף לטיפול התרופתי הניתן לנשים אלו.
מחקרים קודמים הראו כי שוקולד מריר עשיר במרכיבים מועילים הקשורים לבריאות הלב, אך מומחים ציינו כי תכולת הסוכר והשומן הגבוהה של רוב השוקולדים הקיימים בשוק מבטלת למעשה חלק מיתרונות אלו.
מחקרים אחרים הראו גם הם כי שוקולד מריר מוריד את לחץ הדם, משפר את תפקוד כלי הדם ומוריד את הסיכון להתקפי לב.
מחקרים אלו דירבנו כמובן חברות כמו הרשי ולינדט לשווק מוצרי ספציפיים המכילים שוקולד מריר. חברת מארס הוציאה לשוק את 'CocoaVia', קו מוצרים של שוקולד מריר שפורסם כבעל יתרונות בריאותיים.
צוות החוקרים יפרסם גם ממצאים בעיתון האמריקני לתזונה רפואית המראים כי לפלבנואידים הנמצאים בסויה ובקקאו יש את ההשפעות החזקות ביותר של מרכיבים אלו בהורדת הסיכון למחלות לב.
הצעד הבא יהיה לגייס 150 נשים שעברו את גיל המעבר וסובלות מסוכרת מסוג 2. החוקרים יבדקו אם המרכיבים עוזרים בהורדת לחץ הדם, הורדת רמות הכולסטרול ושיפור מצב העורקים.
מחצית מהנשים במחקר - שיארך שנה - יאכלו שוקולד המכיל 30 גרם של פלבנואידים הנמצאים בסויה, קקאו ופירות וירקות אחרים. המחצית השנייה יקבלו שוקולד ללא המרכיב הפעיל.
החוקרים מקווים כי למחקר יהיו השלכות על האוכלוסיה הרחבה יותר במידה והתוצאות יראו יתרון משמעותי מתכולת הפלבנואידים שבסויה וה-epicatechin הנמצאים בקקאו.
במידה והתוצאות אכן יוכיחו זאת הרופאים יוכלו לייעץ לחולים ברמה האינדיבידואלית מהו סוג המזון והכמות הנדרשת להורדת הסיכון למחלות לב, ואין זה בהכרח חייב להיות שוקולד.