|
בשר נוטף על האש [צילום: יחסי ציבור]
|
|
|
|
|
להיט באירועי הברביקיו
|
|
|
|
|
עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-1,300 טון מוצרי בשר ועופות. מדובר בכ-13 מיליון מנות של המבורגר, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף ועוד - בהיקף כספי כולל של כ-27 מיליון שקל. זהו גידול של כ-15% לעומת יום העצמאות אשתקד. בהתאחדות התעשיינים התקבלו נתונים מקרב יצרני הבשר המדווחים כי מחירו הממוצע של ק"ג בשר מעובד עומד כיום על כ-22 שקל, עלייה של כ-10% בהשוואה ליום העצמאות אשתקד.
מהבדיקה של התאחדות התעשיינים עולה, כי החודש של יום העצמאות ול"ג בעומר הוא חודש שיא במכירות המוצרים הללו ונמכרת בו כמות כפולה בהשוואה לחודש ממוצע. התפתחות "תרבות המנגלים", טוענים יצרני הבשר, מביאה את המפעלים לפתח מוצרים נוספים שיתאימו לדרך שימוש זו. בתחום מוצרי הבשר המעובד והבשר הגולמי ניכרת מודעות הולכת וגוברת למקור הבשר, לאיכותו, ולרמת ההקפדה בתהליך הייצור.
מפעלי הבשר המעובד, אשר בין השאר משווקים גם לייצוא, מקיימים מערכות בקרת איכות ברמה בינלאומיות. מפעלים אלה הגדילו בשנה האחרונה בכ-5% עד 10% את ההשקעות בהרחבות מבנים ובציוד חדשני משוכלל. מדובר בכ-65 מיליון שקל. בין המוצרים החדישים שניתן למצוא השנה: החזרת הסדרה הישנה של מיס לוסי; פסטרמה של פעם; גרנד בורגר (המבורגר של 175 גרם); קבב פרימיום (100 בשר איכותי); סלאמי צרפתי; מוצרי מעדניה בקופסה; נקניקיות עם תירס; מוצרי סלאמי מיוחדים כמו פרושוטו אנטריקוט - וחזה הודו פרימיום.