לאורך כל ההיסטוריה, דפוסי האכילה בקרב בני האדם התפתחו במידה עצומה, ולשינויים אלו היו השלכות משמעותיות על התזונה. כעת מומחים טוענים כי כדי לעזור לגוף (ולכדור הארץ) עלינו לאכול בצורה פרימיטיבית יותר.
70%-80% מחייהם של אבותינו הוקדשו לנושאים הקשורים למזון. כך מסבירים החוקרים מהמרכז ליוגה ובריאות "Kripalu" שבמסצ'וסטס. לעומת זאת כיום, האדם הממוצע, בארצות הברית לדוגמא, מבלה פחות משעה ביום בהתעסקות עם מזון, ושעה זו כוללת אכילה. במקום לחפש אחר מזון, אנו מסתמכים על חנויות מכולת ומסעדות. אחת התוצאות - המזון אינו טרי. כשאנו קונים ראש חסה בסופר השכונתי הוא בדרך כלל בן 6-9 שבועות.
מזונות גם אינם מיוצרים באופן טבעי. האדם הממוצע בחברה המתועשת צורך בשר "פידלוט" - בשר מבעל חיים שתזונתו מורכבת בעיקר מדגנים. מומחים טוענים כי בעלי חיים המקבלים סוג זה של תזונה, ולא תזונה המבוססת על עשב, נוטים להיות שמנים יותר ולהכיל כמות נמוכה יותר של אומגה-3 וויטמין B. דגים גם הם משתנים כתוצאה משיטות הייצור של בני האדם. מחקר שנעשה בשנת 2004 הראה כי דגי סלמון שגודלו בחווה הכילו כמות גבוהה פי 7 של Polychlorinated biphenyls (או בקיצור PCBs) מאשר בסלמון שגדל בשטח בר. הכימיקל, משנה את רמות האסטרוגן בגוף ועלול גם לגרום לסרטן על-ידי שינוי הגנים.
בנוסף לשינוי המזון, אנו אוכלים כמות רבה מאוד של מזונות שלא היו מוכרים לאבותינו. לדוגמא, חלק משמעותי מהתזונה המערבית הממוצעת מורכב ממוצרי חלב, דגנים, סוכרים מזוקקים ושמנים מזוקקים מהצומח.
כדי לחזור לתזונה פרימיטיבית ובריאה יותר החוקרים ממליצים לאכול כמויות גדולות של מוצרים אורגניים טריים ומקומיים וכן חופן אגוזים (לא מומלחים) בכל יום. הם ממליצים גם להימנע מבישול מזונות בטמפרטורות גבוהות מ-176 מעלות צלזיוס, לצרוך פרוטאין מבעלי חיים הגדלים בשטחים פתוחים, להפחית את צריכת מוצרי החלב, להשתמש בדבש גולמי (במיוחד דבש מקומי) כממתיק העיקרי, ולהימנע מכל התוספות הכימיות, כולל חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים ותוספות טעם.