|
כלי יעיל להורדת הקילוגרמים המיותרים [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
ניהול "יומן אכילה" - ספירה מדוקדקת של כל מה שאוכלים ושותים, והקלוריות שמאכלים ומשקאות אלו מכילים - הוא כלי יעיל ביותר שיכול לסייע לאנשים בהורדה במשקל. כך מגלים חוקרים אמריקנים.
המחקר שערכו כלל 1,685 גברים ונשים בגיל העמידה והוא נמשך שישה חודשים. ממצאי המחקר הראו, כי אלו שניהלו יומן ורשמו בו בכל יום, ירדו במשקל פי שניים לעומת אלו שלא עשו זאת.
הממצאים תומכים בממצאים קודמים שהוכיחו את הערך של "יומני האכילה" ככלי המסייע לאנשים לרדת במשקל. חברות כמו שומרי משקל משתמשות ביומנים כאלו במסגרת התוכניות שלהן לירידה במשקל.
החוקרים, מהמרכז לחקר הבריאות של 'קייזר פרמננטה' (הארגון הגדול ביותר בארה"ב לשירותי בריאות מקיפים), ציינו כי עבור אלו שמנסים לרדת במשקל, רישום של כל פריטי המזון שאכלו היא שיטה בעלת כוח רב.
הרישום ביומן עוזר לאנשים לזהות היכן מסתתרות הקלוריות הנוספות, ואז לפתח תוכניות ספציפיות יותר כדי להתמודד עם מצבים אלו. שיטה זו עוזרת גם לתחושת האחריות שלהם לגבי מה שהם אוכלים.
המחקר כלל אנשים מארבע ערים בארצות הברית: פורטלנד שבאורגון, בלטימור שבמרילנד, דורהאם שבצפון קרולינה ובאטון-רוג' שבלואיזיאנה. הירידה הממוצעת במשקל הייתה 6 קילו. אך אלו שניהלו "יומני אכילה" 7-6 ימים בשבוע, ירדו כ-8 קילוגרם בהשוואה ל-4 קילוגרם בקרב אלו שלא ניהלו יומן כזה על בסיס קבוע.
הגיל הממוצע של משתתפי המחקר היה 55.
המשתתפים נתבקשו לאכול פחות שומן, יותר ירקות, פירות ודגנים מלאים, להתעמל 180 דקות בשבוע, בעיקר בהליכה, להגיע לפגישות קבוצתיות ולנהל יומן אכילה מפורט.
משתתפים שחורים היוו 44% מהמשתתפים במחקר. החוקרים ציינו, כי אמריקנים שחורים נמצאים בסיכון גבוה יותר מאמריקנים לבנים למצבים הקשורים להשמנה כולל סוכרת מסוג 2 ומחלות לב.
כדאי לזכור כי ניהול "יומן אכילה" לא חייב להיות פורמלי, אלא פעולה של רישום פשוט של כל מה שאנו אוכלים, אפילו על פתק או שליחה של אי-מייל לעצמכם.