|
יותר פירות וירקות פחות מזונות מעובדים [צילום: AP]
|
|
|
|
|
מחקר חדש מראה כי העלאת רמות האשלגן בתזונה יכולה להוריד את הסיכון של אדם לפתח לחץ דם גבוה ואף להוריד את לחץ הדם בקרב אנשים שכבר סובלים מהמצב.
לחץ דם גבוה נשאר עדיין הסיבה העיקרית לביקורים במרפאה של הרופא ולשימוש בתרופות תחת מרשם בארצות הברית. כך על-פי שני מחקרים מנשוויל שבטנסי, שפורסמו בעיתון הרפואי "Hypertension ".
החוקרים - מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ונדרבילט ומחברת "תקשורת רפואית הארפר" - דיווחו כי צריכה בריאה של אשלגן היא אחת הסיבות לכך שלצמחונים ולאוכלוסיות מבודדות יש שכיחות נמוכה ביותר של מחלות לב.
בחברות מבודדות, בהן קיימת צריכה מעטה של מזונות דלים בנתרן אך גבוהה בפירות וירקות, שהיא למעשה תזונה עם רמות גבוהות של אשלגן, יתר לחץ דם משפיע רק על 1% מהאוכלוסיה. לעומת זאת, בחברות מתועשות, היכן שהתזונה מבוססת על מזונות מעובדים וכמויות גדולות של נתרן תזונתי, אחד מכל שלושה בני אדם סובל מיתר לחץ דם.
מחצית מהכמות הנדרשת
התזונה האמריקנית הטיפוסית, לדוגמא, כוללת כמות כפולה מכמות הנתרן המומלצת ומחצית מהכמות המומלצת של אשלגן. ידוע כבר כי צריכה מעטה של אשלגן היא שתורמת לשכיחות הגבוהה של יתר לחץ דם בארצות הברית.
על בסיס סקירה של מחקרים שפורסמו בנושא, החוקרים הגיעו למסקנה כי במידה והאמריקנים יגבירו את צריכת האשלגן, הרי שמספר האנשים הסובלי מלחץ דם ירד ביותר מ-10%. קווים מנחים שפרסם איגוד הלב האמריקני בשנת 2006 קראו לאמריקנים לצרוך 4.7 גרם של אשלגן בכל יום.
עלייה ברמות האשלגן, יחד עם ירידה בצריכת הנתרן, היא הבחירה התזונתית החשובה ביותר, לאחר ירידה במשקל, שיש ליישם כדי להוריד את שיעור מחלות הלב וכלי הדם, מאמינים החוקרים.
מחקרים נוספים הראו כי תזונות המכילות לפחות 500 עד 1,000 מיליגרם של אשלגן ביום ויותר מ-800 מיליגרם של סידן ביום, עשויות לעזור להוריד לחץ דם ואת הסיכון לפתח לחץ דם.
החוקרים הגיעו למסקנה כי צריכה גבוהה של מינרלים אלו על-ידי הגברת צריכת הפירות והירקות תוכל לשפר את רמות לחץ הדם ולהוריד את הסיכון למחלות לב ולשבץ.