|
בגישה פרו-ביוטית [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
הוספת סוגים מסויימים של יוגורט לתזונה יכולה לעזור ולהקל על הסבל מתסמונת המעי הרגיז (IBS), כך לפי מספר מחקרים. סוגי היוגורט המכילים את החיידקים לקטובצילוס וביפידו, נמצאו היעילים ביותר.
היוגורט מיוצר על-ידי הוספת תרביות של חיידקים מסויימים לחלב. מיקרו-אורגניזמים אלו ממירים את הלקטוז שבחלב לחומצת חלב. חומצת החלב היא שנותנת ליוגורט את הטעם החמצמץ המאפיין אותו וגורמת לחלב להתגבש כגוש רך.
מספר סוגים של תרביות יכולים לשמש בייצור יוגורט - חלקם בעלי יתרונות בריאותיים. חיידקים מועילים, או "טובים" (פרוביוטייים) אלו, נמצאים בדרך כלל במעי הגס. הלקטובצילוס והביפידו הם שניים מהחיידקים הטובים המשמשים לייצור חלק מהיוגורטים.
מספר מחקרים הראו כי גישה פרו-ביוטית (צריכת מזון או תוסף תזונה המכילים מיקרואורגניזמים חיים, בדרך-כלל חיידקים, בעלי פעילות מטבולית חיובית) יכולה להפחית את הגזים, הכאב והנפיחות הקשורים ל-IBS. פרוביוטיקה מסויימת יכולה גם להוריד את משך הזמן הנדרש למזון לנוע במעי, וכך לסייע לאנשים הסובלים מעצירות. אצל אנשים עם IBS הסובלים משלשול, פרוביוטיקה יכולה להפחית את תדירות השלשולים.
טיפול בגישה פרוביוטית הוא תחום מחקרי רפואי אקטיבי. למרות שפרוביוטיקה נחשבת בדרך-כלל בטוחה, עדיין נדרש מחקר נוסף כדי לקבוע איזה תפקיד, אם בכלל, יש לפרוביוטיקה בטיפול ב-IBS. לפני שבוחרים בטיפול פרוביוטי לתזונה של IBS, מומלץ לשוחח עם הרופא.