מספר דיווחים נשמעו בכלי תקשורת שונים על כך שהקפאה או חימום במיקרוגל של קופסאות או אריזות פלסטיק למזון גורמים להם לשחרר חומרים מסרטנים הנקראים דיוקסינים. אך אלו אינן עובדות נכונות, כך על-פי "Mayo Clinic". למעשה, אין ראיות לכך שמיכלי פלסטיק או אריזות פלסטיק למזון מכילים בכלל דיוקסינים.
כדי להבטיח את בטיחות השימוש בפלסטיק במיקרוגל, השתמשו במיכלים או אריזות המיועדים במיוחד למיקרוגל, כלומר שעל התווית שלהן רשום "בטוח לשימוש במיקרוגל" (microwave-safe). אין להשתמש במיקרוגל באריזות של מרגרינה, בקופסאות 'דוגי-בג' ממסעדות, ובשקיות פלסטיק מהמכולת.
בדקו את התווית שעל מזונות ארוזים. אם אינכם מוצאים את ההוראות לשימוש במיקרוגל, השתמשו בצלחת או בקופסא אחרת שאתם יודעים כי הם בטוחים לשימוש במיקרוגל כד לחמם את המזון.
בנוסף, אריזות פלסטיק הבטוחות לשימוש במיקרוגל לא צריכות לגעת ישירות במזון. על התווית שעל אריזות פלסטיק מסויימות רשום להשאיר רווח של סנטימטר אחד או יותר בין הפלסטיק למזון במהלך החימום במיקרוגל.