צריכת סידן בכמויות היומיות המומלצות, מועילה במניעת השמנה ובטיפול בהשמנה. כך מציינת הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, היועצת לחברת מחלבות גד.
חוברה מתבססת על תוצאות מספר מחקרים שנערכו. כך, למשל, תוצאות מחקר NHANES III הראה, כי צריכת סידן נמצאת ביחס הפוך לשומן הגוף ומחקר אחר הראה, כי תוספת של 300 מ"ג סידן ליום לילדים, תרם לירידה במשקל של ק"ג נוסף באותה תוכנית תזונה, בהשוואה לילדים שצרכו פחות סידן.
סידן מפחית את כמות השומן בבטן
מנתוני מחקרים נוספים עולה, כי מי שצורך כמות סידן גדולה יותר, נהנה ממשקל גוף, אחוז השומן בגוף, היקף המותניים וכמות השומן באזור הבטן נמוכים יותר ממי שצורך פחות סידן. נמצא, כי לסידן יש השפעה גדולה על צמצום המשקל וצבירת שומן ועידוד פירוק שומן, בהשוואה לתוספים.
צורכים מוצרי חלב ויורדים במשקל
באפריל 2004 פורסם מחקר בכתב העת Research Obesity. המחקר בדק את השפעת כמות הסידן ומוצרי החלב על הירידה במשקל. המחקר נערך בקרב מדגם מייצג של 32 נבדקים שסבלו מהשמנת יתר. במסגרת המחקר, עשו הנבדקים דיאטה במשך 24 שבועות, ובהתאם לכך כל הנבדקים הפחיתו 500 קלוריות מהצריכה היומית שלהם.
הנבדקים חולקו לשלוש קבוצות: הקבוצה הראשונה עשירה במוצרי חלב, שהכילה 1,300-1,200 מיליגרם סידן. הקבוצה השנייה דלה במוצרי חלב, אך הכילה תוסף סידן שסיפק את אותה כמות סידן, כמו שקיבלה הקבוצה הראשונה. והקבוצה השלישית דלה במוצרי חלב ודלה בסידן - 500-400 מיליגרם סידן ביום.
מהממצאים עולה, כי כל הנבדקים ירדו במשקל, אך הנבדקים שאכלו תפריט עשיר בסידן שמקורו במוצרי חלב, ירדו באופן משמעותי ביותר במשקלם לעומת הנבדקים מהקבוצות האחרות.
הנושא עדיין אינו ברור לגמרי
מנגנון השפעת הסידן עדיין אינו ברור לגמרי, אבל נראה כי הסידן מאפשר לגוף לפרק את רקמת השומן בתקופת דיאטה. בנוסף, במוצרי החלב יש כנראה חומרים פעילים נוספים התורמים לאותה פעולה ואינם מצויים בתוספי סידן. השפעה זו מיוחסת לחומרים פעילים נוספים בחלב הפועלים לחיזוק פעילותו של הסידן להפחתת רקמת השומן, במקום להגדילה.