|
יחבבו את היין הישראלי על היפנים [צילום: AP]
|
|
|
|
|
חברת יקבי עמק האלה מרחיבה את הייצוא שלה ובימים אלה החלה לייצא יינות לשוק היפני בהיקף עסקות של מאות אלפי דולרים. כך נמסר (יום א', 2.1.09) מן החברה.
יינות יקבי עמק האלה מיוצאים ליפן תחת הקטגוריה של יין ישראלי כשר. המשלוח ליפן כולל את כל סדרות היינות ולאחרונה החל ביקוש מוגבר גם ליינות מסדרת VC, סדרת הדגל של היקב המבוססת על ענבים מכרמים משובחים ותהליך של יישון ארוך יותר בחבית ובבקבוק.
שוק היינות המיובאים ביפן נמצא במגמת צמיחה מהירה: שני שלישים מהיינות הנצרכים כיום ביפן, הם יינות מיובאים, המגיעים בעיקר מצרפת. היינות האדומים פופולריים מאוד בכל אסיה בגלל התועלת הבריאותית המשוייכת אליהם. את יינות יקבי עמק האלה המיוצאים ליפן ניתן להשיג בחנויות יין מובילות ובמסעדות יוקרה.
היקב מייצא כ-40% מן התוצרת השנתית למדינות שונות בעולם: ארה"ב, קנדה, יפן, צרפת, איטליה, גרמניה ודנמרק. השווקים בחו"ל מאופיינים בהיותם משויכים לאחת משתי קטגוריות: יין כשר ויין איכותי. ההצלחה טמונה בשילוב שני האלמנטים ובניית בסיס והכרה בינלאומית ביין איכותי וכשר, אשר משלב בתוכו טעמים מהכרם בו הוא גדל ומהיקב בו הוא מיוצר.
דני וולרו, מנכ"ל היקב, מוסר כי "החברה שמה לה למטרה לייצר יינות איכותיים ולהגיע למצב בו מעל 50% מן הייצור של היקב יילך לייצוא. תהליך הייצוא ביפן כרוך בביורוקרטיה ארוכה, בגלל הליך קפדני ומעמיק, אשר במהלכו עבר היקב בדיקות דקדקניות רבות".
היקב ממוקם למרגלות קיבוץ נתיב הל"ה, בלב עמק האלה. ביקב מיושמות טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם בשילוב עם אספקטים מסורתיים אשר מהווים את הבסיס ליצירת היין. ביקב מיכלי תסיסה חדשניים הקולטים כמויות משתנות ומאפשרים קליטת ענבים על-פי חלקה בודדת וכך "שדרת המיכלים" מהווה תמונת ראי של החלקות בכרם. בסיומו של התהליך מגיע היין ליישון בחביות עץ אלון צרפתי. לכל בקבוק היוצא משערי היקב מספר סידורי אישי.