ההוצאות של המלונות לקראת הפסח השנה גבוהות כאשתקד - כלומר, 30%-40% יותר מאשר בימים רגילים. במלונות, שהופכים ל"גלאט כשר", גדלה ההוצאה היומית עד לכ-60% יותר מאשר בימים רגילים. כך עולה (יום ד', 18.3.09) מבדיקה של התאחדות המלונות. עלות הכשרת המלונות בישראל לחג הקרוב מסתכמת בכ-80 מיליון שקל.
טווח ההוצאות נע בין כ-80 אלף שקל למלון בודד קטן (שלא מחזיק מטבח), ועד לכ-1.2 מיליון שקל במקרים של מלונות גדולים "גלאט כשר".
ההכנות לפסח כבר החלו במלונות כחודש לפני החג, והן מגיעות לשיאן במהלך הפסח, תחת הפיקוח של משגיחי הכשרות מטעם הרבנות.
עיקר ההוצאות המוגדלות של המלונות קשורות לקניית מזון כשר לפסח והשקעה בקניית מוצרי חג כשרים, חלקם יקרים. לכך יש להוסיף את ההתייקרויות במחירי המזון, בהשוואה לפסח אשתקד. לדוגמא, מחירי הביצים התייקרו בשנה האחרונה ב-9%, מחירי הבשר, העוף והדגים ב-8%.
כדי לארח בפסח, מגדילים המלונות באופן משמעותי את הצריכה של מוצרים שונים, בהם יין (כ-60% גידול), ביצים (כ-50% גידול), מוצרי מאפה כשרים ובשר (כ-40% גידול), ירקות, ובמיוחד תפוחי אדמה (כ-40% גידול).
גורמים נוספים המשפיעים על העלות למלונות קשורים להכשרת המטבח, לשכר העובדים, להדפסת תפריטים מיוחדים ולשכירת חזנים ומנהלי טקס.
שמוליק צוראל, מנכ"ל התאחדות המלונות בישראל, אומר כי "עקב המיתון הכלכלי המלונות באים לקראת הלקוחות, והיכן שניתן, מורידים מחירים. חשוב לזכור כי המחירים, שמוצעים בימים אלה, מגלמים כבר את ההוצאות הרבות של המלונות לקראת החג. הציבור נוטה להשוות את המחירים בארץ בפסח לעומת מחירי המלונות בחו"ל ועושה לנו עוול, משום שבחו"ל המלונאים כלל אינם נדרשים להוצאות מיוחדות לקראת פסח".