|
יותר ייצור מזון - יותר גז חממה [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
אנשים הסובלים מעודף משקל אוכלים יותר מאנשים רזים ונוטים גם להעדיף את הנסיעה במכונית על פני ההליכה ברגל, וכך המשקל העודף שלהם פוגע בסביבה פעמיים. כך קובע מחקר שנעשה על-ידי חוקרים מבית הספר לרפואה טרופית והיגיינה בלונדון.
כשמדובר בצריכת מזון, התנועה בתוך גוף כבד היא כמו נהיגה ברכב שזולל דלק. בנוסף, ייצור מזון הוא מקור עיקרי לגז החממה (אחד ממספר סוגי גזים הנחשבים לגורמי ההתחממות הגלובלית). כך כתבו החוקרים במחקר שפורסם בעיתון הבינלאומי לאפידמיולוגיה.
לדבריהם, יש צורך לעשות הרבה יותר כדי לשנות את הנטייה העולמית לכיוון ההשמנה ולהכיר בכך כגורם מפתח במאבק להפחתת פליטת הפחמן ולהאטת שינויי האקלים.
הם מעריכים כי כל אדם שמן אחראי לטון אחד יותר של פליטת דו תחמוצת הפחמן בשנה לעומת אדם רזה, מה שמסתכם במיליארד טון של CO2 בשנה באוכלוסיה של מיליארד אנשים הסובלים מעודף משקל.
על-פי נתונים של האיחוד האירופי כל אזרח ממדינות האיחוד האירופי אחראי לפליטת 11 טון של גז חממה בכל שנה.