תוכניות רבות להורדה במשקל ממליצות על נגיסות קטנות יותר במזון ועל לעיסות ממושכות יותר גם כן. כעת חוקרים מאשרים כי המלצות כאלו אכן יכולות לעזור למעשה בצמצום צריכת המזון.
מחקרים קודמים הראו כי נגיסות קטנות יכולות להועיל בהאטת האכילה, אך לא בהכרח משפיעות על סך כל צריכת המזון. לעיסה ממושכת בפה לעומת זאת, תרמה לתחושת שובע ממושכת יותר, וכשתחושת השובע ממושכת יותר אנשים נוטים לאכול פחות.
המחקר, שנעשה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת וואגנינגן שבהולנד ופורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית, מרמז על כך שנגיסות קטנות במזון ולעיסה ממושכת יותר "מפחיתות במידה משמעותית את צריכת המזון".
קבוצת המחקר מנתה 8 גברים ו-14 נשים בני 21 בממוצע, בריאים, שאהבו פודינג שוקולד. החוקרים נתנו למשתתפים לצרוך כמויות של פודינג דרך שפורפרת סיליקון. כל משתתף עבר מספר תרחישים - "ביס" בגודל שבחר בשילוב עם לעיסה שבחר במשך 3 שניות או 9 שניות; "ביס" קטן (כ-5 גרם מהפודינג) או "ביס" גדול (כ-15 גרם של פודינג) - שניהם עם לעיסת המזון במשך 3 או 9 שניות.
החוקרים גילו כי נגיסות קטנות יותר תרמו לצריכת מזון נמוכה יותר. אך הם גילו גם כי השארת המזון בפה למשך זמן רב יותר תרמה גם היא לירידה בצריכת המזון. בממוצע, הייתה ירידה של 42 גרם בצריכת הפודינג אצל אלו שהחזיקו את המזון בפה במשך 9 שניות, לעומת אצל אלו שהחזיקו אותו לזמן קצר יותר.
הרעיון הוא שחשיפת החושים למזון לזמן ממושך יותר, על-ידי השארת המזון בפה לזמן רב יותר, תורמת לתחושה מוקדמת של שובע, ולכן גם לארוחות קטנות יותר.
לאור הממצאים, החוקרים ממליצים על ביצוע מחקר נוסף, במודל של החיים האמיתיים ובשילוב עם מוצרי מזון אחרים.