|
מגן על הכבד. אספרגוס [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
אם אתם מחפשים דרך לטפל בחמרמורת (הנגאובר) - שתו כמות גדולה של מים, נוחו הרבה, ואכלו אספרגוס.
מחקר חדש מראה כי חומצות אמינו ומינרלים בתמצית אספרגוס יכולות להקל על חמרמורת ולהגן על תאי הכבד מפני הרעלים שבאלכוהול.
חוקרים מהמוסד למדע רפואי ומאוניברסיטת ג'ג'ו שבדרום קוריאה ניתחו את ההשפעות של תמציות נבטי אספרגוס ועלי אספרגוס על תאי כבד של בני אדם ושל חולדות במעבדה.
הרעילות התאית פחתה בצורה משמעותית בתגובה לטיפול בתמציות הן מנבטי האספרגוס והן מהעלים.
התוצאות, לדברי החוקרים, הראו כיצד תפקודים ביולוגיים של אספרגוס יכולים לעזור להקל על החמרמורת מהאלכוהול ולהגן על תאי הכבד.
ממצאי המחקר פורסמו ב"Journal of Food Science".
תכונות מועילות
חומצות האמינו והמינרלים המועילים נמצאו בריכוזים גבוהים יותר בעלים מאשר בנבטים.
האספרגוס, ירק שנצרך במדינות רבות בעולם, ידוע כבר שנים רבות בשל התכונות האנטי-סרטניות, אנטי-פטרייתיות ואנטי-דלקתיות שבו וכן בשל ההשפעות המשתנות שלו.
האספרגוס הוא גם מקור טוב לחומצה פולית, לאשלגן, לסיבים, לוויטמין B6, ויטמין A, ויטמין C ותיאמין (B1).
לאורך זמן, שימוש כרוני באלכוהול גורם ללחץ חמצוני שעלול לגרום לנזק לכבד. שתייה מוגזמת עלולה לגרום לכאבי ראש, בחילה, שלשול וצמא.