|
שוקולד - למניעת סיבוכים בהריון
|
יפעת גדות
|
במסגרת מחקר: נשים שצרכו את כמות השוקולד הגבוהה ביותר ואלו שאצל התינוקות שלהן נמצאו הריכוזים הגבוהים ביותר של תאוברומין בדם מחבל הטבור נטו פחות מכולן לפתח רעלת הריון
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
נשים הרות שאוכלות כמויות גדולות של ליקוריץ (לקריצה, שוש) עלולות להשפיע לרעה על-מנת המשכל של התינוק שלהן ועל התנהגותו. כך קובע מחקר חדש.
מומחים מאוניברסיטות אדינבורו והלסינקי חקרו ילדים בני שמונה שנולדו באנגליה, שם צריכת הליקוריץ בקרב נשים שכיחה ביותר. הם גילו כי ילדים לנשים שאכלו כמות רבה של ליקוריץ כשהיו בהריון לא ביצעו היטב מבחנים בהשוואה לילדים אחרים.
החוקרים משערים כי מרכיב בליקוריץ פוגע בשליה. המרכיב - גליציריזין - מאפשר כפי הנראה להורמוני הלחץ לעבור מהאם לתינוק. רמות גבוהות של הורמונים אלו, הידועים כגלוקוקורטיקואידים, משפיעות על התפתחות המוח של העובר ונמצאו קשורות כבר במחקרים שנעשו בעבר להפרעות התנהגות בילדים.
מבין הילדים שלקחו חלק במחקר הפיני, 64 נחשפו לרמות גבוהות של גליציריזין שבליקוריץ, 46 ילדים נחשפו לרמות מתונות ו-211 ילדים נחשפו לרמות גבוהות של החומר.
הילדים עברו מבחנים שבדקו טווח רחב של תפקודים קוגנטיביים כולל אוצר מילים, זיכרון ומודעות מרחבית. התנהגותם נבחנה על-ידי שימוש בשאלונים מעמיקים שמולאו על-ידי האימהות.
הריונות קצרים
תוצאות המחקר מלמדות כי נשים שאכלו יותר מ-500 מיליגרם של גליציריזין בשבוע - כמות שוות ערך ל-100 גרם ליקוריץ - היו בסבירות גבוהה יותר ללדת ילדים עם מנת משכל נמוכה יותר ועם בעיות התנהגות רבות יותר.
הילדים בני השמונה סבלו מיכולת ריכוז קצרה יותר ומהתנהגות בעייתית, כמו הפרעות של קשב וריכוז.
לדברי החוקרים, הממצאים מראים כי אכילת ליקוריץ במהלך ההריון עלולה להשפיע על התנהגות הילד ועל-מנת המשכל שלו. הממצאים מדגישים גם את חשיבות השליה במניעת מעבר הורמוני הלחץ - שעלולים להשפיע על ההתפתחות הקוגנטיבית - מלהגיע לעובר.
המחקר פורסם לאחר שמחקר נוסף גילה כי צריכת ליקוריץ קשורה גם להריון קצר יותר.
תוצאות המחקר פורסמו בעיתון האמריקני לאפידמיולוגיה.