ראש ממשלת בריטניה לשעבר
טוני בלייר הגן (יום ו', 29.1.10) באופן חד-משמעי על הפלישה לעירק ב-2003 שהובלה על-ידי ארצות הברית, ואמר לוועדת החוקרת את תפקידה של בריטניה במלחמה כי העולם הפך ל"מקום בטוח יותר" עם הדחתו של
סדאם חוסיין. החלטתו של בלייר להצטרף לארצות הברית במלחמה נגד עירק לא זכתה לפופולריות בבריטניה.
בלייר נחקר במשך שש שעות במרכז הועידות הסמוך לבנייני הפרלמנט בלונדון, ונשאל פעמיים אם יש לו חרטות בנוגע לתפקידה של בריטניה בפלישה. כאשר אמר שלא, אחד משמונים מנציגי הציבור שזכו לנכוח בחקירה, הפטיר לעברו, "הו, עשה טובה!". כך דיווחה קרלה אדם בוושינגטון פוסט.
"אני חושב שהוא היה מפלצת. אני חושב שהוא סיכן לא רק את האזור, אלא את העולם", אמר בלייר. "אם ישאלו אותי אם אני מאמין שאנו בטוחים יותר, מוגנים יותר, שעירק במצב טוב יותר, שהמצב הביטחוני שלנו טוב יותר ללא סדאם ושני בניו בשלטון....אזי אומר שאכן אנחנו כן". עדותו של בלייר עומדת במרכז הוועדה, בת חמשת החברים, החוקרת את חלקה של בריטניה לפני, בזמן ואחרי הפלישה לעירק. הוועדה צפויה להגיש את ממצאיה עד סוף השנה הנוכחית.
עוד אמר בלייר בחקירתו, כי אירועי הדמים ב-11 בספטמבר, 2001 גרמו למהפך ברמת הסיכון המיוחסת למדינות כמו עירק, לוב, קוריאה הצפונית ואירן, ועיצבו מחדש את הדרך שבה על העולם להתייחס למנהיגים שעלולים לשים את ידם את נשק להשמדה המונית. "אם האנשים הללו, שההשראה הנופכת בהם היא פנטיות דתית, היו יכולים להרוג 30 אלף, הם היו עושים כן", אמר בלייר לנציגי הוועדה. "ההחלטה שביצעתי, ולמען אמת, הייתי לוקח שוב אם הייתה ניתנת לי ההזדמנות, נגעה לכך שאם יש אפשרות שהוא יכול היה לפתח נשק להשמדה המונית,עלינו לבלום אותו".
בלייר השתמש בבימה שניתנה לו כדי להזהיר את מדינות העולם לגבי האיום האירני, ואמר כי אילו היה בשלטון היום, לא היה לוקח על עצמו את ה"סיכון" שאירן תפתח ותשתמש בנשק גרעיני. הוא אמר כי העולם עומד היום בפני אותן החלטות שהוא ועמיתו ג'ורג' וו. בוש עמדו מולם לגבי עירק. "השיפוט שלי - ואפשר שאנשים אחרים לא יסכימו עמי, וזה משהו שעל המנהיגים של היום לשפוט - הוא שאסור לנו ליטול על עצמנו סיכונים בנוגע לסוגייה זו", אמר. "הפחד שלי היה - ואומר שהיום הפחד חזק עוד יותר כתוצאה מהתנהגותה של אירן היום - הפחד שלי הוא שאומות מדוכאות או נחשלות, הסכנה בנשק להשמדה המונית הוא שהן עשויות לכרות בריתות שונות. כשאני מביט על הדרך שבה אירן קושרת עצמה עם קבוצות טרור...הייתי אומר שחלק גדול מאי-היציבות במזרח התיכון היום מגיע מאירן".