צריכה תכופה של מיצים טריים ובעיקר מיצים מגרגרים כמו חמוציות ואוכמניות, ומוצרי חלב המכילים חיידקים פרוביוטיים, מפחיתה את הסיכון לדלקות חוזרות בדרכי השתן. כך על-פי מחקר שנערך בפינלנד.
למעלה ממחצית הנשים חוות לפחות אירוע אחד של דלקת בדרכי השתן, במהלך חייהן. מאחר ודלקות אלה נגרמות על-ידי חיידקים בצואה, גורמים תזונתיים עשויים להשפיע על הסיכוי ללקות בדלקת, באמצעות השפעה על אוכלוסיית חיידקי הצואה.
המחקר נערך בקרב 139 נשים ממרכז רפואי לסטודנטים באוניברסיטת OULU בפינלנד ומצוות המרכז הרפואי. גילן הממוצע של הנשים היה 30.5 שנה ולכולן היו בזמן גיוסן למחקר, תסמינים חריפים של דלקת בדרכי השתן. קבוצת הביקורת כללה 185 נשים בגילים דומים, ללא דלקת. בשתי הקבוצות נאספו נתונים על צריכת המזון וגורמים נוספים באורח החיים.
החוקרים הסיקו במחקרם, כי רוב פירות הגרגירים ובעיקר חמוציות ואוכמניות, עשירים בפלבונולים המעכבים היצמדות של חיידקים קוליפורמים לתאים. צמחים מייצרים פלבונולים בתגובה לזיהום על-ידי חיידקים. בנוסף, ציינו החוקרים, כי יחסי מין תכופים הגדילו את הסיכון לדלקות חוזרות.
לדעת החוקרים, צריכה של מוצרי חלב המכילים חיידקים פרוביוטיים, מספר פעמים בשבוע, קשורה להפחתה בשכיחות דלקות חוזרות בדרכי השתן חיידקים לקטובצילים הנמצאים במוצרי חלב מותססים יכולים להתיישב במעי האדם ולהחליף את החיידקים הקוליפורמים המזיקים.
הנחיות תזונתיות לצריכת חמוציות ואוכמניות וכן מוצרי חלב פרוביוטיים, עשויים להוות את הצעד הראשון למניעת דלקות בדרכי השתן.