מחלת אלצהיימר היא הצורה הנפוצה ביותר של דמנציה בקרב קשישים, והיא פוגעת בכ-5 מיליון בני אדם בארצות הברית בלבד. אם מרפא או דרך מניעה לא יימצאו, המספר יעלה ל-14 מיליון עד שנת 2050.
מחקר שנעשה לאחרונה הראה כי שינוי התזונה יכול להיות אחת הדרכים להוריד את הסיכויים לסבול מהמחלה. אנשים שמקפידים על תזונה המורכבת מאגוזים, דגים, עוף, פירות וירקות מסוימים, כמו גם נמנעים ממוצרי חלב עתירי שומן, מבשר אדום איברים פנימיים ומחמאה - נמצאים בסיכון נמוך יותר לפתח אלצהיימר.
ויטמין B12 וחומצה פולית הם ויטמינים הקשורים להומוציסטאין - חומצה אמינית שיש לה השפעה על מחלת אלצהיימר - בעזרת היכולת שלהם להוריד את רמות ההומוציסטאין בדם. ויטמין E עשוי למנוע אלצהיימר בעזרת ההשפעה האנטי-חמצונית החזקה שלו, וחומצות השומן קשורות לדמנציה ולתפקוד קוגנטיבי בהקשר של טרשת עורקים, טרומבוזות או דלקתיות - דרך ההשפעה על התפתחות המוח ועל תפקוד הממברנות או הצטברות הביתא-עמילואיד.
החוקרים ציינו כי בדיקת ההשפעה של פריטי מזון וחומרים מזינים ספציפיים על הסיכון למחלת אלצהיימר וקביעת הקשר הסיבתי יכולות להיות קשות משום שאנשים נוטים לאכול ארוחות המורכבות משילובים רבים של מזונות וחומרים מזינים.
ממצאי המחקר פורסמו ב-Archives of Neurology.