|
במה לבחור? [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
מרגרינה עשויה משמנים צמחיים, ולכן היא אינה מכילה כולסטרול. המרגרינה עשירה גם בשומנים "טובים" - מסוג רב בלתי רווי וחד בלתי רווי - לעומת החמאה.
סוגים אלו של שומן מסייעים בהורדת הליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL), או בשמו המוכר יותר הכולסטרול "הרע", כאשר הם מחליפים את השומן הרווי. חמאה, מצד שני, עשויה משומן של בעלי-חיים, ולכן היא מכילה כולסטרול ורמות גבוהות של שומן רווי.
יחד עם זאת, לא כל המרגרינות נוצרות באופן שווה - וחלק מהן עלולות להזיק אפילו יותר מחמאה. באופן כללי, ככל שהמרגרינה מוצקה יותר, כך היא מכילה כמות רבה יותר של שומני טרנס - לכן מרגרינות הנמכרות כחפיסה בדרך-כלל מכילות כמות רבה יותר של שומני טרנס מאשר מרגרינות הנמכרות בקופסה.
כמו השומן הרווי, שומני טרנס מעלים את רמות הכולסטרול בדם ואת הסיכון למחלות לב. בנוסף, שומני טרנס מורידים את רמות הליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (HDL), המוכר יותר בשם הכולסטרול "הטוב".
מרגרינות למריחה מועשרות בסטנולים ובסטרולים צמחיים שיכולים לעזור להוריד את רמות הכולסטרול LDL. כאשר אתם בוחרים במרגרינה למריחה, הקפידו לבדוק את העובדות התזונתיות המודפסות על האריזה ולשים לב במיוחד למספר הגרמים של השומן הרווי ושל שומני הטרנס. חפשו אחר מוצרים המכילים את הכמות המשולבת הנמוכה ביותר. כמו-כן, חפשו אחר מוצרים עם אחוז יומי נמוך של כולסטרול.
אם אינכם אוהבים את טעמה של המרגרינה או לא רוצים לוותר לגמרי על החמאה, נסו להשתמש בחמאה דלה. אפשר גם לחפש אחר מוצרים שהם תערובת של חמאה ושמן זית או שמן קנולה. מוצרים אלו, למנה, מכילים פחות שומן ופחות קלוריות מאשר החמאה הרגילה. הדבר החשוב הוא להשתמש בהם בצמצום כמובן.