|
עדיפות למזון "אמיתי" [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
קחו חופן אגוזי מלך וצלחת דגים. מחקר חדש מראה כי חומצות שומן אומגה-3 הנמצאות במזונות אלו יעזרו לכם לשמור על ראייה תקינה.
מחקרים שנעשו בעבר הראו כי אומגה-3 יכולה לעזור ולמנוע עיוורון בבני אדם, אך מחקר חדש שנעשה בעכברים מגלה בדיוק כיצד היא עושה זאת.
חומצות שומן אומגה-3 הן שומנים הנמצאים בדרך כלל בשמן דגים. לפני מספר שנים חוקרים מבית החולים לילדים שבבוסטון קבעו כי חומצות שומן מסייעות למנוע מחלה רשתית, שהיא הסיבה העיקרית לעיוורון הפוגע בסוכרתיים ובפגים. אותו צוות חוקרים ביצע גם את המחקר הנוכחי.
לצורך המחקר, האכילו החוקרים עכברים בתזונה עשירה בחומצות שומן אומגה-3, וגילו כי היא מנעה צמיחה חריגה של כלי דם ברשתית. כלומר, האומגה-3 יכולה לעזור ולמנוע מחלת עיניים כמו רטינופתיה (מחלה רשתית), הנגרמת מצמיחת יתר של כלי דם פגומים בעין.
החוקרים גילו גם כי היתרונות של האומגה-3 אינם מושפעים מתרופות כמו אספירין או ממשככי כאבים אחרים. אלו חדשות טובות לחולי סוכרת הנוטלים אספירין כדי למנוע התפתחות מחלת לב.
היכולת למנוע מחלות עיניים כאלו בעזרת חומצות שומן אומגה-3 יכולה לחסוך הוצאות גבוהות ביותר. העלות של תוספות אומגה-3 היא כ-10 דולר לחודש לעומת 4,000 דולר לחודש עבור טיפול נגד המחלה, משימוש בתרופות כמו מקוגן (Macugen) ולוסנטיס (Lucentis) המשמשות לטיפול ב-AMD (ניוון כתמי תלוי גיל) וברטינופתיה סוכרתית (מחלת רשתית הנובעת מסוכרת). הממצאים החדשים מספקים תובנה על הדרך בה אומגה-3 פועלת והופכים אותה לאפשרות מבטיחה עוד יותר.
חומצות השומן מפעילות גם פרוטאינים המשפרים את הרגישות לאינסולין. פרוטאינים אלו הם אותם פרוטאינים אליהם מכוונות תרופות הסוכרת, כלומר, שאומגה-3 יכולה לשמש גם לשיפור הרגישות לאינסולין אצל חולי סוכרת או אצל אנשים עם מצב טרום-סוכרתי.