|
הורדת הכולסטרול [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
בכינוס התזונה המדעי "תזונה מונעת איחוד כוחות" הציג פרופסור יעקב הנקין, מנהל המרפאה לקרדיולוגיה מניעתית בבית החולים סורוקה, את המלצות האיגוד הקרדיולוגי הנוגעות לשתיית תה ירוק ומניעת מחלות לב.
הנקין הציג את המחקרים המצביעים על יכולתו של התה הירוק לסייע במניעת שבץ מוחי ומחלות לב והתעכב במיוחד על המחקרים המדגימים את יכולתו של התה הירוק לתרום להפחתת רמות הכולסטרול בדם. הנקין סיכם כי האיגוד הקרדיולוגי ועמותת הדיאטנים ממליצים על שתיית תה ירוק.
בכינוס המהווה מפגש פסגה של אנשי מקצוע מתחומי התזונה, הציג ד"ר דרור דיקר, מנהל מחלקה פנימית ד' בבית החולים השרון את התה הירוק כשחקן חדש בשדה המלחמה בהשמנה. דיקר הציג את המנגנונים בהם התה הירוק מסייע לפירוק שומנים.
ד"ר שחר לב-ארי, מנהל המעבדה לצמחי מרפא בבית החולים איכילוב, הראה כיצד התה הירוק יכול לסייע למנוע דלקות שעלולות להביא לסרטן.
בכינוס הוצג גם מחקר ישראלי חדש. המחקר, שנערך על מתנדבים מבוגרים מקיבוצי הצפון, הראה כי התה הירוק ביחד עם ויטמין E תורם לעלייה ניכרת בפעילות האנטי חמצונית שבגוף ומסייע לשפר את יעילות המערכת החיסונית. המחקר נערך על-ידי פרופסור ישי לוי מבית החולים רמב"ם ופרופסור אברהם רזניק מבית הספר לרפואה שבטכניון.