|
קציר הקיץ - נופל באיכות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
חברת ההייטק הישראלית "אס.די.אי. ספייס", מקיבוץ שדה אליהו, תייבש במרוצת החודש הזה (יוני) 300 טון פטרוזיליה, תודות לפיתוח טכנולוגי של חברת "וייב טכנולוגיות" הצעירה מתל אביב.
חברת "אס.די.אי. ספייס" היא מהיצואניות המובילות בארץ של ירק ותבלינים, והיא תקצור גם את קציר הקיץ הקרוב של הפטרוזיליה, הידוע כנופל באיכותו מקציר החורף. לעיתים קרובות נאלצים החקלאים לוותר עליו מכיוון שאחוז הירק (10%) הפגום בו גבוה מאוד ומאחר שהמיון הידני אינו משתלם כלכלית.
חברת "אס.ד.אי. ספייס" נלחמה על קציר הקיץ והשקיעה עשרות אלפי דולרים בפיתוח טכנולוגיה שתדע לברור ולנכש אוטומטית את התוצרת הפגומה באמצעות ראייה ממוחשבת, ללא מגע יד-אדם. בדרך זו מתקבלת תוצרת איכותית יותר, מה שהופך את קציר הקיץ לכדאי, ושיוסיף מיליוני שקלים בשנה לייצוא הישראלי. הטכנולוגיה החדשה תוסיף כבר בחודש זה להכנסות כחצי מיליון שקלים. בהמשך מתכננת החברה לפתח טכנולוגיה דומה למיון סוגים שונים של ירק, כמו כיסברה, פפריקה ותבלינים נוספים.
מי שפיתחה בפועל את המערכת היא חברת "וייב טכנולוגיות" הצעירה מתל אביב. החברה מורכבת מיוצאי המעבדות המובילים בטכניון ובאוניברסיטה העברית ומתמחה במתן פתרונות ראייה ממוחשבת מותאמי-לקוח במגוון תחומים, כמו מזון, פלסטיקה ופרמצבטיקה. החברה הוקמה לפני כשנתיים ומבצעת מספר פרויקטים מרשימים בתעשיה - בין השאר לחברות המובילות טבע ומייטרוניקס.