|
הטעמים מועברים באמצעות מי השפיר וחלב האם [צילום: AP]
|
|
|
|
|
הורים רבים נאבקים בילדיהם כדי שאלה יאכלו ירקות. כעת מדענים מאמינים כי אימהות יכולות ליצור את השינוי על-ידי הרגלת התינוקות לטעמים אלה עוד בשלב מאוד מוקדם - כך מפרסם אתר mailonline.
חוקרים מפילדלפיה מצאו כי תינוקות יכולים להתרגל לטעמם של מאכלים בריאים עוד בהיותם ברחם. במחקר שפורסם בכתב בעת "Pediatrics", גילו החוקרים כי הטעמים הועברו מהאם לתינוק באמצעות מי השפיר. "טעמים כמו וניל, גזר, שום, אניס ומנטה, היו רק כמה מן הטעמים שהוכח כי הינם מועברים ממי השפיר או מחלב האם", ציינה החוקרת הראשית, ד"ר ג'ולי מנלה.
על-מנת לבחון את התיאוריה נתנו החוקרים לנשים קפסולות של שום וקפסולות סוכר לפני שנלקחה מן דגימה שגרתית של מי השפיר. לאחר מכן ביקשו החוקרים מפאנל של אנשים להריח את דגימות מי השפיר." התוצאות הראו כי הם יכלו לזהות בקלות את הדגימות של הנשים שאכלו שום", אמר ד"ר מנלה.
משמעות הדבר - תינוקות שטרם נולדו יכולים לטעום, כאשר 90% מהיכולת הזאת מגיעה מחוש הריח. לאחר מכן בחנו החוקרים האם זכרונות של טעמים אלו יכולים להיוצר עוד לפני הלידה.
הם חילקו לשלוש קבוצה של נשים הרות. קבוצה אחת התבקשה לשתות מיץ גזר כל יום במהלך ההריון, קבוצה שניה התבקשה לשתות בזמן ההנקה והקבוצה השלישית התבקשה להימנע מגזר לחולטין. כאשר הילדים החלו לאכול אוכל מוצק, האכילו החוקרים את התינוקות בדגנים מהולים במים או במיץ גזר. הם גילו כי תינוקות אשר חוו את טעמו של הגזר אכלו יותר דגנים בטעם גזר.
חוקרת מאוניברסטה פלורידה שראתה את תוצאות המחקר, ציינה כי למחקרה של ד"ר מנלה יכולה להיות השפעה מרחקית לכת על בריאותם של ילדים.