|
חסרות חומצות שומן [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
נשים הרות שאוכלות יוגורט דל שומן עלולות להעלות את הסיכון שהילד שייוולד להן יפתח אסתמה וקדחת השחת. כך עולה ממחקר חדש. במסגרת הכינוס של האגודה האירופית לדרכי הנשימה, החוקרים שהציגו את המחקר, ציינו כי הסיבה לכך היא כפי הנראה היעדר חומצות שומן מגנות ביוגורט.
החוקרים ניתחו את התזונה של יותר מ-70,000 נשים דניות ושל ילדיהן, אחריהם עקבו עד גיל שבע. הם גילו כי נשים שאכלו יוגורט דל שומן עם פירות פעם בשבוע היו בסבירות גבוהה פי 1.6 ללדת ילד שפיתח אסתמה עד גיל שבע, בהשוואה לאימהות שלא אכלו יוגורט דל שומן. המחקר הראה גם כי ילדים של נשים אלו נטו יותר מאחרים לסבול מנזלת אלרגית (קדחת השחת) ומתסמיני אסתמה.
יחד עם זאת, התוצאות הראו כי צריכת חלב במהלך ההריון לא הייתה קשורה לעלייה בסיכון לאסתמה. למעשה, החלב דווקא הגן מפני התפתחות אסתמה.
עורכי המחקר - מבית הספר לרפואה הרווארד, אמרו כי היעדר חומצות השומן ביוגורט דל שומן הוא כנראה המפתח להשפעה שהתגלתה.
התוצאות מראות כי חומצות שומן משחקות תפקיד חשוב בהיבט זה, או שייתכן שלאנשים שאוכלים סוג זה של יוגורט יש סגנון חיים דומה ודפוסי תזונה דומים, אך לא ניתן להגיע למסקנות נחרצות בשלב זה ולכן נדרשים מחקרים נוספים.
ישנן ראיות לא מעטות לכך שסביבה טרום לידתית יכולה להשפיע על בריאותו של הילד, אך ההשפעה של התזונה של האם על הבריאות של הילד ממשיכה להעלות ספקות רבים, מאחר שקשה להעריך כיצד מרכיב מסוים בתזונה במהלך ההריון קשור לסיכון לפתח אסתמה ואלרגיות.