|
סיכון קטן [צילום: נאוה עינבר-יח"צ]
|
|
|
|
|
|
שתיית אלכוהול על בסיס קבוע - אפילו כמויות קטנות - עלולה להעלות את הסיכון לסרטן השד.
מחקר שפורסם בעיתון של איגוד הלב האמריקני מציע כי שתייה של 6-3 כוסות יין בשבוע קשורה לעלייה של 15% בסיכון. המחקר, שעקב אחר 105,986 איש במשך קרוב ל-28 שנה, הראה כי מדובר בעלייה קטנה בסיכון.
מומחים סבורים כי צמצום צריכת האלכוהול יכול להוריד את הסיכון לסרטן שד.
למרות שמחקרים אחרים גילו גם הם קשר בין ההשפעות שיש לשתיית אלכוהול על הסיכון לסרטן שד, עורכי המחקר הנוכחי טוענים כי ההשפעה של שתייה ברמה נמוכה לא לגמרי נחקרה עד כה.
בקרב נשים שמעולם לא צרכו אלכוהול, זוהו 281 מקרי סרטן שד בשנה ב-100,000 נשים. המספר עלה והגיע ל-333 מקרים בקרב מי ששתו בין 6-3 כוסות יין בשבוע. עלייה גדולה הרבה יותר - 413 מקרים - זוהתה בקרב אלו ששתו יותר מ-19 כוסות.
החוקרים ציינו כי העלייה בסיכון שגילו הייתה גם ברמות נמוכות של צריכה, אך גם הסיכון לא היה גדול.
למרות שהמנגנון המדויק שיכול להסביר את הקשר בין צריכת אלכוהול לבין סרטן השד אינו ידוע, אחד ההסברים האפשריים הן ההשפעות של האלכוהול על רמות האסטרוגן בדם.
מומחים מדגישים כי המחקר תומך בראיות ממחקרים קודמים שהראו כי שתיית אלכוהול על בסיס קבוע מעלה את הסיכון לסרטן שד.
ידוע כי הגבלת צריכת האלכוהול יכולה להוריד את הסיכון לפתח את המחלה כמו גם שמירה על משקל בריא ופעילות גופנית.