|
|
|
|
|
שיבולת השועל היא התבואה בעלת הערך התזונתי הגבוה ביותר, בהשוואה למשל לחיטה, לאורז, לשעורה, לתירס ולשיפון. | |
|
|
|
האם מוצרט יציל מסרטן המעי הגס?
|
יפעת גדות
|
במסגרת מחקר קטן שני רופאים ביצעו אנדוסקופיה או בזמן שהאזינו למוצרט או ללא מוזיקה כלל * שני הרופאים שיפרו את שיעור זיהוי הפוליפים המסוכנים מסוג אדנומות כשהאזינו למוזיקה בהשוואה לשיעור הזיהוי טרם המחקר
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
אכילה מרובה של דגנים מלאים יכולה להפחית את הסיכון לפתח סרטן המעי הגס. כך קובע מחקר שפורסם בכתב העת BMJ.
חוקרים מאימפריאל קולג' לונדון גילו כי כל עלייה של 10 גרם ביום בצריכת הסיבים, תרמה לירידה של 10% בסיכון לסרטן המעי.
ניתוח נתונים של 25 מחקרים קודמים הראה כי צריכת סיבים מפירות ומירקות לא הורידה את הסיכון.
צריכת סיבים ודגנים מלאים ידועה כמסייעת בהגנה מפני מחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם), אבל מומחים טוענים כי הקשר לסרטן המעי הגס פחות ברור מפני שמחקרים לא הניבו תוצאות עקביות מספיק.
סקירה של תוצאות המחקרים הקודמים שנעשו בתחום, כללה נתונים של כמעט שני מיליון איש. המסקנה אליה הגיעו, שפורסמה, כאמור, בעיתון הרפואה הבריטי, היא שעלייה בצריכת הסיבים, במיוחד דגנים מלאים, מסייעת במניעת סרטן המעי הגס.
לא מפירות ומירקות
דגנים מלאים כוללים מזונות כמו לחמים מדגנים מלאים, אורז חום, דגני בוקר מלאים, שיבולת שועל ודייסות.
לדברי החוקרים ניתוח הנתונים הראה קשר לינארי בין סיבים תזונתיים לסרטן המעי הגס. ככל שצריכת הסיבים גדולה יותר, כך היא מועילה יותר וגם לכמויות מתונות יש השפעה.
הוספת שלוש מנות (90 גרם ליום) של דגנים מלאים לתזונה נמצאה קשורה לירידה של 20% בסיכון לסרטן המעי הגס. יחד עם זאת, המחקר לא הניב ראיות לכך שסיבים בפירות ובירקות משחקים תפקיד בהורדת הסיכון.
מחקר קודם שהראה ירידה בסיכון לצריכה גבוהה של פירות וירקות, הראה גם כי מרכיבים אחרים שאינם הסיבים שבפירות ובירקות יכולים להיות אחראים לתוצאה.
החוקרים ציינו כי היתרונות בהעלאת צריכת הסיבים אינם מוגבלים לסרטן המעי הגס. צריכת הסיבים כפי הנראה מורידה גם את הסיכון למחלות קרדיווסקולריות, סוכרת מסוג 2 והשמנה, וייתכן גם שאת התמותה הכוללת.