|
[צילום: באדיבות "רק בשר"]
|
|
|
|
|
|
האם מזונות מעלים את הסיכון לסרטן ערמונית? על סמך מחקר חדש, סרטן ערמונית מתקדם נוטה יותר להתפתח כשמזונות כמו בשר טחון ובשר מעובד נצרכים בתדירות גבוהה.
צוות החוקרים, מאוניברסיטת קליפורניה שבסן פרנסיסקו, גילה גם כי הקשר בין השניים נבע בראש וראשונה מבשר אדום שהוכן בגריל או בצלייה, במיוחד עד למצב של "עשוי היטב".
לדבריהם, התוצאות, שנקבעו על בסיס הרגלי צריכת בשר של 1,000 גברים בערך, הן בגלל הרמות הגבוהות של הקרצינוגנים שבבשר המבושל בדרכים אלו.
הממצאים תומכים בממצאים ממחקרים קודמים שגילו קשר בין צריכת בשר לסרטן ערמונית.
עדיין דרושים מחקרים נוספים שיוכלו לקבוע מהם המרכיבים הספציפיים האחראים לקשר בכדי לפתח טיפול מכוון יותר.