הליכה של 15 דקות בלבד יכולה לפתור את בעיית זלילת השוקולד בעבודה בחצי. כך קובע מחקר חדש שנעשה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת הקסטר. המחקר הראה כי גם במצבים מלחיצים, עובדים אכלו רק מחצית מכמות השוקולד שהיו רגילים לאכול לאחר פעילות גופנית קצרה זו.
המחקר, שפורסם בכתב העת Appetite, ממליץ למעסיקים לאפשר לעובדים הפסקות קצרות כאלו ויציאה מהמשרד משום שאלו יכולות למנוע מהם לבלות את זמנם כשהם מכרסמים חטיפים.
במסגרת המחקר, 78 משתתפים, שנהגו לאכול שוקולד על בסיס קבוע, הוזמנו להיכנס לסביבת עבודה מדומה, לאחר יומיים של הימנעות מאכילת שוקולד. שתי קבוצות התבקשו לצאת להפסקה של 15 דקות הליכה על הליכון, ולאחר מכן לחזור לשולחן העבודה כדי לסיים מספר מטלות.
המשתתפים בקבוצה אחת קיבלו מטלה קלה, בעוד שהמשתתפים בקבוצה השנייה התבקשו לסיים מטלה תובענית יותר. שתי הקבוצות הנותרות התבקשו לנוח לפני שסיימו את המטלות שניתנו גם לשתי הקבוצות הראשונות. שוב, מחציתם קיבלו מטלה קלה והשאר מטלה מאתגרת יותר.
לא עניין של לחץ
חטיפי השוקולד הונחו בקערה על השולחן שהייתה נגישה לכל המשתתפים בזמן שביצעו את עבודתם. אותם משתתפים שיצאו לפעילות הגופנית לפני התחלת העבודה צרכו בממוצע 50% מכמות השוקולד בהשוואה לאחרים: כ-15 גרם, בהשוואה ל-28 גרם.
רמת הקושי של המטלה לא היוותה שוני כלשהו במונחים של צריכת השוקולד, כלומר שהלחץ לא השפיע על מידת התשוקה לחטיפים המתוקים.
לדברי החוקרים, ידוע כי אכילת חטיפים עתירי קילו-גאול, כמו שוקולד, בעבודה, עלולה להפוך להרגל לא מודע ולגרום לעלייה במשקל לאורך זמן. אנשים חשים לעתים רבות כי חטיפים מספקים להם "זריקת אנרגיה" או עוזרים להם להתמודד עם הלחץ בעבודה, או השעמום. רבים גם מתקשים לצמצם את כמות צריכת החטיפים היומית. ממצאי המחקר הנוכחי מראים כי הליכות קצרות יכולות לווסת ולהוריד את הצריכה בחצי.
ידוע כי להתעמלות יש יתרונות משמעותיים למצב הרוח ולרמות האנרגיה, וכן פוטנציאל לא מבוטל בטיפול בהתמכרויות. לדברי צוות החוקרים, למרות שמחקרים קודמים הראו כי פעילות גופנית יכולה לדכא את התשוקה לשוקולד, זהו המחקר הראשון שהראה כי היא אכן מצמצמת את צריכת השוקולד.