השר בני בגין, החבר בפורום השמיניה, טוען כי נאום בר-אילן שבו קרא ראש הממשלה,
בנימין נתניהו, להקמת מדינה פלשתינית בצד ישראל אינו מקובל על ממשלת נתניהו. לדבריו, הדברים נאמרו לאזניים של מדינות העולם בלבד. כך חשף העיתונאי זאב קם במקור ראשון.
"אינני מקבל את הרעיון הזה (של שתי מדינות). זה לא במקרה שאין החלטה כזאת שהתקבלה בממשלת ישראל שאני חבר בה. אני מכבד מאוד את ראש הממשלה והוא בבחינת ראשון בין שווים, אבל אין החלטת כזאת. זה לא הובא לדיון בממשלה, וגם לא יובא לדיון. אין זו עמדת הממשלה", אמר לסטודנטים מתא לביא באוניברסיטה העברית.
לדבריו, רק מתוך ההבנה שאין מציאות כזאת של שתי מדינות יכול אדם כמוהו להיות חבר בממשלה.
עוד ציין כי הקמת מדינה פלשתינית אינה דבר בר ביצוע. "אני חושב שמדינה ערבית ריבונית ומפורזת, זה תרתי דסתרי", פירט. "וכל אחד מבין שגם אם היא תהיה ריבונית, יהיו עליה מגבלות קשות שנובעות מצרכי הביטחון של ישראל. האם הערבים יכולים לקבל מגבלות כאלו? אני חושב שלא".