|
מאכל בריא? [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
מחקר חדש שנעשה לאחרונה גילה כי אחד התבלינים שאנו מוסיפים לפיצה ולפסטה יכול לשמש לטיפול בסרטן ערמונית.
המחקר הראה כי כמעט 1 מכל 36 גברים ימותו מסרטן ערמונית. מספר מקרי המוות מהמחלה בארצות הברית בשנת 2012 צפוי לעמוד על 28,170. אפשרויות הטיפול הקיימות כיום כוללות ניתוח, טיפול הורמונלי, טיפול בקרינה, כימותרפיה וטיפול חיסוני.
המחקר בחן את המרכיב קרבקרול, הנמצא באורגנו. התוצאות הראו כי המרכיב גרם לאפופטוזה בתאים אלו. אפופטוזה היא למעשה "התאבדות של התאים". החוקרים, מהקולג' לרוקחות ומדע "LIU's Arnold & Marie Schwartz", מנסים כעת להבין את המסלולים שהמרכיב מפעיל כדי לגרום למוות זה של תאים.
ידוע כי לאורגנו יש תכונות אנטי-בקטריאליות כמו גם אנטי-דלקתיות, אך ההשפעות שלו על תאי הסרטן בהחלט מעמידות אותו בשורה אחת עם תבליני-על כמו הכורכום.
יתרון משמעותי הוא שהאורגנו משמש לעתים קרובות כתיבול במזון וידוע כמרכיב בטוח. חוקרים כבר טענו בעבר כי אכילת פיצה יכולה להוריד את הסיכון לסרטן, בעיקר הודות לליקופן, חומר הנמצא ברוטב העגבניות, אך כעת מתברר כי גם האורגנו משחק תפקיד בהשפעה.
אם המחקר יוסיף להניב תוצאות חיוביות, הרי שתבלין-על זה יכול לייצג טיפול מבטיח לחולי סרטן ערמונית, כתבו החוקרים.