דיסקונט יממן את מעריב ב-16 מיליון שקל

המימון יינתן למשך חודש ובזכות קדימה לפרעון אלשיך קוראת לעובדים שלא לשבש את העבודה, ומורה לנאמנים לבחון את ההצעות לרכישת העיתון תוך דגש גם על קליטת מספר רב ככל האפשר של עובדים
איתמר לוין חדשות מעריב - הקריסה תגובות
בנק דיסקונט ילווה למעריב 16 מיליון שקל לצורך הפעלת העיתון בחודש הקרוב. סגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשיך, אישרה (יום ה', 4.9.12) לנאמני העיתון, ד"ר שלמה נס ועו"ד ירון ארבל, ליטול את ההלוואה אשר פרעונה יבוא לפני פרעון חובות אחרים של העיתון.

אלשיך אומרת, כי משמעות ההלוואה היא שניהול העיתון בזמן הקפאת ההליכים יהיה גרעוני - מהלך שבדרך כלל אין לאשר. ואולם, היא אישרה את הבקשה לנוכח חשיבותו של מעריב לחופש העיתונות, מספר עובדיו הגדול ושימורו כעסק חי - שהוא המטרה המרכזית של הקפאת ההליכים. אלשיך מסבירה, כי אם הפעילות השוטפת של העיתון תיפסק או תצומצם בצורה משמעותית, יפגע הדבר בתמורה ממכירתו - וכך ייצאו הנושים ניזוקים.

אלשיך מוסיפה: "קרוב לוודאי, כי נוכח המצב העגום אליה הגיעו עסקי הקבוצה, סביר להניח, לצערי, כי כל הליך התייעלות או שינוי מבנה שיערך, בין אם בתקופת ההקפאה ובין אם לאחריה, יהיה כרוך בצמצומים כואבים ביותר במצבת העובדים. זאת, לצד העובדה כי שאלת העסקת העובדים, ומספר העובדים שיתחייב כל משקיע פוטנציאלי להעסיק, יהיו שיקול מהותי בהתמחרות ובדיונים שלאחריה. אלא שכך או כך, ראוי כי העובדים יעשו כמיטב יכולתם לשתף פעולה עם הנאמנים". לאור זאת היא קוראת להם לעבוד בצורה מאומצת, תוך הימנעות מצעדים ארגוניים, לצד בדיקה האם קיים חוסר בכספים המיועדים לתשלום זכויותיהם וקביעה ממי ניתן לדרוש למלא חוסר שכזה.

בפנייה לקבוצת אי.די.בי ולמשפחת נמרודי אומרת אלשיך: "ראוי אף ראוי כי כל בעלי המניות של העיתון ישקלו מתן סיוע כספי לתקופת ההפעלה. זאת, וודאי וודאי אם אחד מהם עושה ודואג לעשות כן, מקום בו לכאורה אין הוא מחויב לכך על-פי דין. אין בית המשפט יכול לכפות על בעל מניות לתרום לקופת הקפאת ההליכים והצלת החברה. עם זאת, בית המשפט יכול להביא התנהלות כזו, של 'שב ואל תעשה' בין שיקוליו בסופו של יום. ודי לחכימא ברמיזא".

לבסוף מורה אלשיך לנס וארבל לדאוג לכך, "כי הליכי ההתמחרות ינוהלו תוך מתן דגש לא רק על חלקם הכספי, אלא גם על שימור מקומות העבודה של עובדי הקבוצה, וקליטת מספר גדול ככל האפשר מהם כעובדים לפרק זמן ממושך אצל הרוכש החדש, יהא זה אשר יהא".
החלטה: פר"ק 40721-09-12, בקשה 8, מעריב ואח' נ' הכנ"ר ואח'
אישור לנאמני מעריב ליטול הלוואה למימון פעילותו במשך חודש
| ורדה אלשיך בית המשפט המחוזי בתל אביב
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 04/10/2012 | עודכן: 04/10/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
דיסקונט יממן את מעריב ב-16 מיליון שקל
תגובות  [ 9 ] מוצגות   [ 9 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
דיסקשקוש
4/10/12 16:34
2
איטל
4/10/12 19:25
3
yerach
4/10/12 23:00
4
ציונית
5/10/12 09:55
 
!@#
6/10/12 12:11
5
פתיל רועם
6/10/12 06:24
6
דודג
6/10/12 14:47
7
רועה חשבון
8/10/12 16:14
8
עד הטביעה
8/10/12 16:20
פורום: מעריב - הקריסה כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מספר המשתמשים לפחות פעם בחודש ברשת החברתית פייסבוק ברחבי העולם עבר את רף מיליארד המשתמשים. כך מסרה (יום ה', 4.10.12) החברה.

פעילות חלשה יחסית נרשמת בשוק דירות יד שנייה בשבוע חול-המועד. מאות אלפים יצאו לחופשות ולטיולים. די בכך שהקונים, המוכרים, אחד מעורכי הדין של הצדדים או המתווך יהיו בחופשה, כדי שחתימת החוזה תידחה עד לאחר החג. משפחות שומרות מצוות ממעטות לסגור עסקות בימי חול-המועד מסיבות הלכתיות.

יתרות מטבע החוץ של בנק ישראל הסתכמו בסוף חודש ספטמבר בסכום של 76.22 מיליארד דולרים, גידול של 610 מיליון דולר לעומת סוף החודש הקודם. כך דיווח (יום ה', 4.10.12) בנק ישראל.

דירקטוריון חברת דואר ישראל אישר (יום ה', 4.10.12) את הדוחות הכספיים לרבעון השני של החברה, מהם עולה כי הכנסות החברה במחצית השנה כולה עמדו על כ-902 מיליון שקל, עלייה של כ- 2% ביחס לחציון המקביל אשתקד.

כתב אישום חמור בגין מגע עם סוכן חוץ, ריגול, קשר לסייע לאויב במלחמה ומתן שירות להתאחדות בלתי מותרת הוגש (יום ה', 4.10.12) לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד מילאד חטיב, ערבי ישראלי בן 26 מן הכפר מג'ד אל כרום. הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרו עד לתום ההליכים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il