מועצת הפירות הודיעה על תחילת ייצוא פרי האפרסמון מישראל ליפן. לאחר מאמצים של כ-5 שנים, אישרו סוף-סוף הרשויות ביפן לייצא אפרסמון ישראלי ליעד זה.
ראובן דור, סמנכ"ל שיווק ויצוא במועצת הפירות, מסר כי האישור הוא פרי מאמצים בלתי נלאים במועצה, בשיתוף שולחן האפרסמון במועצה והאגף להגנת הצומח במשרד החקלאות.
בעונה החולפת 2003/2002 הגיע יבול האפרסמון בישראל לכ-35,000 טונות, מהם כ-15,000 טונות הופנו ליצוא. בעונה הנוכחית החל היצוא זה עתה.
רק לפני שנים לא רבות נחשב האפרסמון לפרי אקזוטי, אך בינתיים השתלב היטב בסל הפירות העיקריים בישראל, והוא פרי מרכזי בתקופת הסתיו-חורף. ערוץ היצוא הלך והתפתח בשנים האחרונות, וכיום הוא מהווה כ-40% אחוזים מכלל השיווק. יעדי היצוא העיקריים הם: ארצות אירופה, ארה"ב וסינגפור.
יפן מהווה יעד מרכזי ליצואני אפרסמון בעולם, על אף שגדלים בה עצמה מאות אלפי טונות, שכן הפרי הוא מהמבוקשים ביותר בארץ זו. לפיכך, לא עייפו במועצת הפירות ממאמצים בלתי פוסקים לקבל אישורים לייצא לארץ זו. עתה, כאשר סוף-סוף ניתנו האישורים, יצטרכו המגדלים גם לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שמציבה יפן לאיכות הפרי המיובא אליה.
ראובן דור מוסיף, כי מפנה זה לא רק ירחיב את היקף היצוא הפוטנציאלי של אפרסמון מישראל, אלא גם יעמיד למגדלים רף סטנדרטים גבוה, בעקבות הדרישות המחמירות של היפנים לפרי המיובא. "עם זאת", הוסיף, "אני בטוח שמגדלי האפרסמון בישראל יענו ויעמדו באתגר".