אם אחרי שתיישמו את ההמלצות העולות מהמחקר שלהלן תרגישו כמו גמלים זה לא ממש יפתיע.
חוקרים הגיעו למסקנה כי כדי להצליח לרדת במשקל חשוב ללעוס יותר כל נגיסה של אוכל, משום שכך תאכלו כמות מעטה יותר ממנו במהלך הארוחה. את ממצאי המחקר שערכו פרסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.
במילים אחרות, הסבתות שוב צדקו - לאכול לאט! וכעת יש לכך גם בסיס מדעי. על-פי המחקר - אל תבלעו מהר את האוכל. לעסו אותו. ואז, לעסו אותו עוד קצת.
המחקר כלל 16 גברים צעירים רזים ו-14 גברים צעירים שמנים. לאחר צום של 12 שעות, המשתתפים הגיעו למעבדה כדי לאכול ארוחת בוקר סינית טיפוסית ומצלמת וידאו תיעדה את תדירות הלעיסות שלהם בכל נגיסה. כל הגברים קיבלו את אותה מנה ונאמר להם שהם יכולים לבקש עוד.
כלי יעיל בדיאטה
המדענים שיערו כי הגברים השמנים ילעסו פחות בכל נגיסה ואכן הם צדקו. למרות שגודל הנגיסות שלהם היה דומה לזה של הגברים הרזים, הגברים השמנים צרכו יותר קלוריות. לכן, ערכו ניסוי נוסף. הם החזירו את הגברים למעבדה והגישו שוב ארוחת בוקר, כשהם מאפשרים לגברים לאכול כפי יכולתם. באחד מימי הניסוי הם ביקשו ללעוס כל נגיסה 15 פעמים, וביום אחר ביקשו מהם ללעוס 40 פעם.
הם גילו כי הן הגברים השמנים והן הצעירים צרכו כ-12% פחות קלוריות כשלעסו כל נגיסה 40 פעם בהשוואה ל-15 לעיסות, וכן זוהו אצלם רמות נמוכות יותר של גרלין, הורמון הרעב המיוצר בקיבה.
לעיסה מעטה, כתבו החוקרים, היא גורם סיכון להשמנה אולי משום שלעיסה ממושכת יותר גורמת לשחרור חומרים מזינים מהמזון בצורה יעילה יותר. לכן, לעיסה מרובה יכולה להיות כלי רב ערך, יחד עם דיאטה ופעילות גופנית, לירידה במשקל.