|
לא תחליף ראוי [צילום: אמיר גדות]
|
|
|
|
האם שומני טרנס טבעיים בריאים?
|
יפעת גדות
|
אצל נשים שהשתתפו במחקר חדש והקפידו על תזונה עם מינונים גבוהים של שומני טרנס טבעיים, לא נצפו שינויים בכולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL) אלא רק שינויים קלים בכולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (HDL)
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
מינהל המזון והתרופות האמריקני הודיע על החלטתו המוקדמת כי שמן שעבר הידרוגנציה אינו מוכר עוד כבטוח לשימוש במזון.
הצעד סולל את הדרך לאיסור, או לפחות להגבלות חמורות, על השימוש בשומנים המזויפים הללו, שהם למעשה המקור לשומני הטרנס בתזונה.
שומני טרנס מלאכותיים נוצרים כשיצרני המזון הופכים שמנים נוזליים לשמנים מוצקים בתהליך שנקרא מימון (הידרוגנציה). מימון מאריך את חיי המדף של המזון, אך מחקרים מדעיים מראים כי הוא גם ממלא את העורקים שלנו בשומן שסותם אותם.
מזון מהיר
רובנו כבר מודעים לעובדה שמזון מהיר לא בדיוק עשוי מהחומרים המזינים האולטימטיביים, ולכן אין זה מפתיע לגלות שהוא מקור משמעותי לשומני טרנס. מספר פריטים המופיעים בתפריטים מכילים אולי כמות קטנה של שומני טרנס, אך אחרים יכולים להכיל כמות לא מבוטלת למנה.
אוהבים פופקורן?
סוגים מסוימים של פופקורן להכנה במיקרוגל הצליחו להיפטר מרוב העקבות של שומני טרנס, אך חשוב לבדוק את התוויות כדי לדעת בבטחה.
קינוחים
גם סוגים רבים של קינוחים מוקפאים שהיו תחת הקטגוריה של שומני טרנס אינם מכילים עוד את השומנים המלאכותיים, אך שוב, חשוב לקרוא היטב את התווית שעל המוצר כדי לוודא שהוא אינו מכיל את השומנים.
תערובות מוכנות
כדאי לדעת שתערובות להכנת עוגות מכילות שומני טרנס ולכן עדיף אולי לפנות כמה דקות נוספות כדי להכין עוגה מחומרים שאתם מחליטים להכניס אותם לקערה.
מרגרינות
המרגרינות נחשבו עד לפני זמן לא רב לחלופה בריאה לחמאה. זוהי אחת מקטגוריות המזון בהן שומני טרנס עדיין נפוצים. סוגים רבים של מרגרינה מוצקה מכילים כמות גבוהה של שומני טרנס למנה.