|   15:07:40
דלג
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
כתיבת המומחים
המדריך המלא להלבנת שיניים

השימוע בוועדת הכלכלה

נתניהו חשף מסמך מסווג של צה"ל על הגז

רה"מ: "הבטחת אספקת הגז חיונית לקיום המדינה. התנהלותו של הממונה על ההגבלים העסקיים תמוהה בעיניי" התחמק משאלותיה של יחימוביץ' ואמר: "מתחנו את החוט והוא עומד להיקרע; ההתערבות הממשלתית המוגזמת עושה רע לכלכלת ישראל בעולם"
08/12/2015  |   globes globes   |   חדשות   |   גז טבעי   |   תגובות
מאת: הדי כהן  |    |  גלובס  |  תגובות    גז טבעי    כנסת 20
[צילום: דוברות הכנסת]

הפגנה נגד המתווה
כזכור, פסק הבוררות לפיו ממשלת מצרים תצטרך לפצות את חברת החשמל ב-1.8 מיליארד דולר טרף את הקלפים והגביר את ההתנגדות למתווה הגז, וזאת משום שממשלת מצרים הפסיקה את המגעים ליבוא גז מישראל. אגב, חברת EMG הודיעה כי נפסקה לטובתה בוררות במסגרתה חברות הגז הממשלתיות של מצרים יצטרכו לשלם לה 324 מיליון דולר בעקבות ההפסקה החד-צדדית של חוזה הגז בין ישראל למצרים, וזאת בשל החבלות החוזרות ונשנות של טרוריסטים בסיני בצינור הגז המצרי.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע היום (ג') לדיונים בוועדת הכלכלה על מתווה הגז, לאחר שעד כה הדיונים כללו בעיקר חברי אופוזיציה ופקידי ממשלה, לצד ארגוני סביבה. נתניהו לקח על עצמו את תפקיד שר הכלכלה לאחר ההתפטרות המתוזמנת של אריה דרעי, ורה"מ מתכנן לנצל את סמכויותיו החדשות ולהפעיל את סעיף 52 כנראה כבר בתחילת השבוע הבא כדי להעביר סופית את מתווה הגז בניגוד לעמדת הממונה על ההגבלים ומטיעונים ביטחוניים.

"חוק ההגבלים העסקיים נולד בוועדה הזו אדוני רה"מ", הזכיר ח"כ איתן כבל, יו"ר ועדת הכלכלה, בפתיחת הישיבה. "לא אגזים אם אומר שהחוק הזה והגנת הציבור מפני מונופולים וקרטלים הם בבת עינה של הוועדה. פעם נשאת אתה את עמוד האש של קידום התחרות והיום מנשבת רוח אחרת. על-פי כל המומחים שהופיעו לפנינו, המתווה הנוכחי מנציח מונופול".

כבל הוסיף: "הממשלה מתברברת כבר שנים... בכל הזמן הזה הגז לא קבור באדמה אלא זורם מתמר. התברר לנו כי נתונים לא מעטים ששימשו כהנחות יסוד בסיסיות למתווה - אינן מדויקים. הרווחים כבר לא יהיו 60% אלא 47% כפי שהבהירה נגידת בנק ישראל, והרווחים לא יהיו טריליון שקל כמו שתיארת תחילה. אין במתווה הזה סנקציות או אכיפה והבטחה לפיתוח לוויתן. ולא קיבלנו תשובה לצינור הנוסף הנדרש, ואפילו אין תשובה היכן בדיוק יתחבר הגז לחוף. מצד שני הובהר לנו אדוני דווקא מצד אנשיך שיציבות המשטרים באזור לא תלויה בגז הטבעי שלנו. אין פה עניין אסטרטגי של מדיניות חוץ וביטחון. ולא ברור לי היכן נעלם אותו שר אוצר שרדף מונופולים. ומעל לכל זה - אתם רוצים לשאת לשווא את נושא הביטחון".

כבל שוב לעג לחזון למכירת גז לטורקיה וכינה את נשיא טורקיה "ארדואן חברנו" בלעג. לדבריו, "חובה לעשות כל מה שנדרש כדי לעצור את מתווה הגז העקום והרע לישראל. אני מפציר בך אדוני רה"מ - למען השם - אל תשיא את שם הביטחון לשווא. אל תפעיל את סעיף 52 לשווא".

המסמך המסווג שחשף נתניהו
[צילום: דוברות הכנסת]

נתניהו הגיב מיד לדברים ואמר: "חשבתי שהזמנתם אותי להתייעצות. אני מעריך מאוד את ההזדמנות שנותנים לי לדון בשאלות הללו... אתם שוללים אינטרס של ביטחון ויחסי חוץ בשיקולים שלנו; ההפך הוא הנכון - אנחנו רוצים להבטיח את הביטחון האנרגטי של ישראל. מה זה אומר? כל מדינה תלויה באספקה סדירה של אנרגיה. כל אחד מכיר את זה כאן בסופת שלגים שהייתה הפסקת חשמל לבית ואנחנו נאלצים להתכווץ ולהתקפל. יש גם השלכות על המערכות הביטחוניות שלנו. אם מערך אספקת הגז שלנו, שהופך להיות הספק העיקרי לייצור החשמל - אם הוא ייפגע תהיה לנו פגיעה ממשית בביטחון הלאומי שלנו.

"הבטחת אספקת הגז חיונית לא רק לתפקוד המדינה, אלא לקיומה. מדינות בעידן המודרני לא יכולות ללכת לחטוב עצים ביער. כל מערכות התפעול שלנו תלויות באספקת גז. אני רואה באספקת הגז יסוד בביטחון הלאומי. ב-2013 התכנס הקבינט והחליט החלטה מפורטת וגורלית - אבטחת המים הכלכליים במדינת ישראל. אנחנו ייעדו השקעה של 3 מיליארד שקל לייצר את התשתית ותקציב נוסף שנתי של חצי מיליארד שקל להגן על המים הכלכליים של מדינת ישראל.

"המים הכלכליים זה לא דגה. זה לא טונה. אבטחת המים הכלכליים זה איך לאבטח את אסדות הגז. ברור מאליו שהרבה לפני הדיון הזה, הקבינט מחליט למען הביטחון הלאומי להשקיע בהגנה אקטיבית מיליארדי שקלים למען אסדות הגז".

נתניהו שב על דבריו של יוסי כהן, ראש המוסד הנכנס, שאמר שלשום כי במהלך "צוק איתן" היה ניסיון ליירט את אסדת הגז בים. נתניהו הוסיף כי "הדבר הכי פגיע זה אסדות הגז. זו מטרה שאפשר לפגוע בה בטילים... המתווה הזה הוא הדרך היחידה לייצר יתירות של כמה שדות ולא להתכווץ לשדה אחד".

נתניהו חשף מסמך מסווג של אל"ם ד"ר אורי כהן מאגף המודיעין בו נכתב בין היתר: "יש לתת עדיפות לפיתוח לוויתן... הבסיס לקביעה הזו כולל סיוע של ממש ליציבות המשטרים הנ"ל ע"י מתן מענה לחוסר יציבות אנרגטית, יצירת גיבוי ויתירות במקורות ותשתיות הולכת האנרגיה של ישראל המהווה היום צוואר בקבוק ושיפור התפקוד של צה"ל במלחמה".

לפי נתניהו, המסמך המסווג של צה"ל נמסר באפריל השנה.

"אנחנו חיים במציאות מאוד קשה", המשיך נתניהו שדיבר על אספקת הגז למדינות השכנות ואמר: "הדבר הזה חשוב אל מול הסחף של האיסלאם הקיצוני... ולחיזוק יחסינו עם מדינות האזור כדי לקדם דו-קיום ושלום. אנחנו מדברים על יצוא גז אל או דרך המדינות הללו. אנחנו מעוניינים לייצא ליוון, לקפריסין, למצרים. בחודש הבא אפגש עם נשיא קפריסין וראש ממשלת יוון".

רה"מ דיבר על הפלונטר המצרי ואמר: "אתמול סיכמתי עם ממשלת מצרים שאשלח שליח מיוחד לקהיר כדי להשיג פתרון לאתגר שנוצר. אני מאמין שיושג פתרון כזה נוכח האינטרסים של שני הצדדים".

"המתווה חיוני לקיומה של המדינה"

נתניהו התייחס לנושא התחרות ולעקיצה של כבל ואמר: "כל שבירת המונופולים והקרטלים ויציאה לתחרות זה דבר שחרטתי על דגלי. לא תמצאו רפורמה אחת בעניין הזה שלא הובלה על-ידי. אני מאמין בזה. התחלתי בזה ב-1996 כששברתי את מונופול המדינה במט"ח. לא יכולת להוציא מכאן 1,000 דולר בלי לקבל אישור של פקיד בבנק ישראל. עשינו רפורמות בבנקים, באשראי, בפנסיות, בנמלים, בתעופה, במזון, ברכב, בתקשורת הסלולרית, באינטרנט, בטלוויזיה - זה הכל דברים שהובלתי וליוויתי. גם חוק הריכוזיות. יש דבר אחד שלא הצלחתי להעביר - העוף. את הרפורמה בפטם לא הצלחתי להעביר, אבל זה לא בגללי. זה נתקע כאן, איתן, בוועדה שלך. אז תעשה ישיבות...

"אם לא נקבל את מתווה הגז נישאר בלי תחרות, בלי שדות גז, בלי ביטחון אנרגטי, בלי יכולת לייצא. יש שלוש אפשרויות: להיכנס להליך משפטי שישאיר שחקן יחיד ואי-אפשר לדעת אם היינו מנצחים ופיתוח השדות היה נתקע; האפשרות השנייה זה מונופול מפוקח אבל ראיתי שכאשר מפקחים על מחירים המחירים עולים וזה לא מביא השקעות; הדבר השלישי זה המתווה המוסכם שיביא לפיתוח לוויתן, מכירת כריש ותנין והבאת שחקנים חדשים. זה עדיף על האופציות האחרות. אם מדברים על תחרות וגיוון - זה המתווה היחיד שבא בחשבון".

נתניהו הבהיר שוב את השיקול הביטחוני: "שיקולי הביטחון שלנו מחייבים אותנו ליתירות - עוד שדות ועוד אסדות. המתווה הזה חיוני לעתידה של מדינת ישראל".

ראש האופוזיציה יצחק הרצוג תקף את נתניהו אחרי דבריו ואמר: "בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל לא הופעל סעיף 52 משיקולים ביטחוניים - גם כאשר היו מצבים קשים יותר בביטחון... הממשלה הייתה צריכה לבוא לספקי הגז ולומר שהיא תפעיל פיקוח על המחיר. מעולם לא הפעלתם את זה - לא בנפט ולא באף מוצר אחר. על מי אתה מגן בדיוק? איפה האינטרס של הצרכן? אם אנשים מפגינים כל מוצ"ש מן הראוי להקשיב להם. הם מבינים שאנחנו נקבל מחיר מופקע של חשמל או גז".

הרצוג: "הציבור יקבל מחיר מופקע של חשמל וגז"

ראש האופוזיציה יצחק הרצוג תקף את נתניהו אחרי דבריו ואמר: "בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל לא הופעל סעיף 52 משיקולים ביטחוניים - גם כאשר היו מצבים קשים יותר בביטחון... הממשלה הייתה צריכה לבוא לספקי הגז ולומר שהיא תפעיל פיקוח על המחיר. מעולם לא הפעלתם את זה - לא בנפט ולא באף מוצר אחר. על מי אתה מגן בדיוק? איפה האינטרס של הצרכן? אם אנשים מפגינים כל מוצ"ש מן הראוי להקשיב להם. הם מבינים שאנחנו נקבל מחיר מופקע של חשמל או גז".

לאחר מכן נשא דברים שר האנרגיה יובל שטייניץ: "אני רוצה לומר דבר מדאיג מאוד. מיד עם כניסתי לתפקיד התברר לי שאני לא יכול לדאוג לביטחון האנרגטי של מדינת ישראל, לא יכול להבטיח ביטחון אנרגטי ברמה סבירה כל עוד 50% ומעלה מהחשמל שלנו מיוצר ע"י גז - והגז מגיע רק משדה אחד, תמר, ומאדה אחת וצנרת אחת. הדרך היחידה ליצור מצב של רמה סבירה של ביטחון אנרגטי, גם באירועי מלחמה וגם במקרי תקלות או אירועי טבע, היא שיהיו לנו 2-3 שדות נפרדים לחלוטין. לכן הודעתי מיד עם כניסתי לתפקיד שקידום פיתוח שדות הגז ומדיניות אחידה ומתווה גז שיאפשר את זה במהירות המירבית זה הדבר הראשון בסדר העדיפויות שלי".

שטייניץ פנה לכבל ואמר: "אתה כינית את המתווה עקום. אני רוצה לומר לך שכל גורמי הממשלה תומכים במתווה. גם בנק ישראל אומר שהוא הטוב ביותר האפשרי, בעולם הריאלי. אזרחי ישראל יקבלו יותר מהממוצע בהכנסות מהגז מאשר רוב מדינות המערב".

נתניהו התחמק משאלות יחימוביץ' והבטיח: "נביא עוד חברות ונמצא עוד גז"
[צילום: דוברות הכנסת]

נתניהו הוסיף כי "בעיניי הדבר שיותר חשוב מצינור גז נוסף זה השדות. אנחנו מפתחים את לוויתן וזה לא נכון ששמנו סנקציות אבל לא נכון שלא הותרנו בידינו כוח. אנחנו יכולים לקבל את החזקות. יש לנו אבני דרך. יש סיכוי אמיתי לפתח את לוויתן וכריש ותנין ולייצר מצב שלמדינת ישראל יש מקורות אלטרנטיביים. מי שמציע להרוס את המתווה בעצם מבטל את כל האפשרויות הללו. האחריות שלי היא לא לפופוליזם. אתה לא יכול להבטיח מחירים לאורך זמן ע"י פיקוח. אני צריך גם את התירות וזה יוצר לי אפשרות של תחרות".

ח"כ שלי יחימוביץ' הגיבה לדברי נתניהו ואמרה: "אם מדינה מייצאת היא מדינה חזקה אז מדינה מייבאת היא מדינה חלשה. אנחנו היום מוותרים על משאב הגז שלנו. לארה"ב יש יתרות ל-83 שנים. זה משאב מתכלה, זה לא פטם שאפשר לגדל עוד ועוד. אני אומרת את זה כהערה... השאלה שלי היא: כיוון שהפעלת סעיף 52 נשענה בעיקר על מצרים ומאז התגלה שדה זוהר והשבוע קיבלנו בכלל סטירה מצלצלת ממצרים - האם אתה לא רוצה לרענן בכל זאת את חוות הדעת המדינית ביטחונית? והאם אתה מתכוון להודיע למצרים על ויתור 1.8 מיליארד דולר שנפסקו לטובתנו בבוררות כדי שיסכימו לקנות מאיתנו גז? ושאלה נוספת בעניין שיישאר באדמה אם לא יהיה מתווה - מדוע אתה אומר שהגז באדמה? הוא זורם כבר שנתיים מתמר ויספיק ל-15 שנים לרבות יצוא לרשות הפלשתינית. וכשאתה מדבר על מדינות שבהן הגז נשאר באדמה, לאיזה מדינות אתה מתכוון? אנחנו לא מכירים כאלה מדינות. וגם - מדוע אין במתווה חובת הנחת צינור גז שני? מדוע פיתוח לוויתן מעוכב בשנה? ומה התמריץ לפתח את לוויתן. ואם סוגיית הצינור לא הכי קריטית, ואני מופתעת לשמוע את זה, נניח שהאסדות זה הדבר החשוב ביותר - מדוע אין חובת אסדה שנייה במתווה? למה אין מתן ערבויות להקמת אסדות כבר עכשיו".

נתניהו השיב לה: "את אומרת שעדיף שיהיו עתודות גדולות יותר. אז אנחנו כאן מדברים על עתודות ל-30 שנה במתווה הנוכחי. מה שיקרה בזמן הזה הוא שיבואו עוד משקיעים וכך נמצא עוד גז. להזכירכם שבעבר המדינה חיפשה והשקיעה ולא מצאה כלום עד שבאו היזמים הפרטיים ומצאו. אנחנו מצאנו גז ורוצים לאפשר לחברות נוספות לבוא. כשאנחנו מדברים על טווח של 30 שנה זה מה שכבר גילינו. ההערכה שלנו היא שבמתווה הזה נעודד עוד חברות לבוא ולהשקיע ונמצא עוד גז. אתם רוצים שנכניס עוד שינויים ועוד שינויים. תראו, מצאו גז בקפריסין, פחות מהגז שלנו. חברות באות לקפריסין ולא לישראל".

יחימוביץ' קטעה אותו ואמרה: "כי נתתם פה מונופול". נתניהו המשיך: "יש פה עודף רגולציה. חשוב להדגיש שנוספו דברים בעקבות השימוע הציבורי".

יחימוביץ' תקפה את נתניהו על כך שלא עונה על שאלותיה וכבל אמר לה: "אני לא יכול להכריח אותו לענות. את יודעת שהדברים האלה יתגלגלו לביהמ"ש...".

נתניהו המשיך: "בתחום האנרגיה אנחנו בסכנה גדולה שאיש לא רוצה לבוא ולהשקיע כאן. ולא רוצים להשקיע כאן בגלל המסע האינסופי של שינוי הסכמים שמגיע עד קצה חוט. החוט הזה עומד להיקרע ואני לא רוצה שהוא ייקרע. אני רוצה שיפתחו את השדות, שיביאו עוד משקיעים. ההתערבות הממשלתית המוגזמת הזו מוציאה שם רע לכלכלת ישראל בעולם - ולא רק בגז".

יחימוביץ' ביקרה את נתניהו על כך שהתחמק משאלותיה.

ח"כ יעקב פרי (יש עתיד), לשעבר ראש השב"כ, שאל את נתניהו: "האם אתה סבור שהפעלת סעיף 52, שנשענת על שלושה גורמים שכולם כפופים אליך - אתה סבור שזה תקין?". נתניהו השיב: "היועץ המשפטי איננו כפוף לראש הממשלה והמליץ לאמץ את המתווה, נגידת בנק ישראל לא כפופה לבנק ישראל והמליצה לאמץ את מתווה, ועל היועצים שלי אני סומך. לא התערבתי בעבודתו של פרופ' יוג'ין קנדל. מיניתי אותו בזמן הבחירות, אמרתי לו לעשות את העבודה, ולא אמרתי לו מילה. אח"כ נכנס שר האנרגיה וגם בעבודה הזו לא התערבתי".

יו"ר הוועדה איתן כבל סיכם ואמר: "ראש הממשלה, אין ספק שלדבר אתה יודע. אבל לצערי לא קיבלנו את התשובות שביקשנו".

ערוץ הכנסת - לצפייה בשידור הוועדה
תאריך:  08/12/2015   |   עודכן:  08/12/2015
הדי כהן
+יחימוביץ': מינוי יוסי כהן לא היה קורה לו היה מתנגד למתווה הגז
10:20 08/12/15  |  
ח"כ שלי יחימוביץ' אומרת כי היא בטוחה שיוסי כהן יהיה מצוין בתפקידו כראש המוסד, אך לו היה מתנגד למתווה או אפילו מגן עליו באופן פחות נלהב לא היה מתמנה לתפקיד. היא גם מונה שמית את "המתוגמלים, המודחים, ואלה שנמצאים באודישן ורועדים מפחד, כי שימו לב מה קרה למי שלא הסכימו לשרת את הבוס".
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman   אברהם נגוסה / Avraham Neguise   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אורי מקלב / Uri Maklev   אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורן חזן / Oren Hazan   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איוב קרא / Ayoob Kara   איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin   איילת שקד / Ayelet Shaked   איימן עודה / Eiman Ode   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן ברושי / Eitan Broshi   איתן כבל / Eitan Cabel   אכרם חסון / Akram Hasson   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי אלאלוף / Eli Alaluf   אלי כהן / Eli Cohen   אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan   אלעזר שטרן / Elazar Shtern   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אראל מרגלית / Erel Margalit   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   באסל גטאס / Basel  Ghattas   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלובס / Globes   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka   דני עטר / Danielle Attar    דני בן יוסף דנון / Dani Danon   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   זוהיר בהלול / Zohir Bahalul   ז'קי לוי / jackie Levy   חיים ילין / Haim Yalin   חיים כץ / Haim Katz   חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar   חמד עמאר / Hamad Amar   חנין זועבי / Haneen  Zoabi   טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יגאל גואטה / Igal  Guetta   יהודה גליק / Yehuda Glick   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב קיש / Yoav Kish   יואל חסון / Yoel Hason   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יובל שטייניץ / Yuval  Steinitz   יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky   יוסף גריף / Yosef Garif   יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen    ינון מגל / Yinon  Magal   יעל גרמן / Yael  German   יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יעקב פרי / Yaakov  Perry   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק הרצוג   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק תשובה   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   ירון מזוז / Yaron Mazuz   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מייקל אורן / Michael Oren   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכל בירן / Michal Biran   מיכל רוזין / Michal Rozin   מיקי לוי / Mickey  Levy   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   ממשלת ישראל / Israel Government   מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev   משה גפני / Moshe Gafni   משה כחלון / Moshe Kahlon   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משולם נהרי / Meshulam Nahari   נאוה בוקר / Nava Boker   נורית קורן / Nurit Koren   נחמן שי   ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סילבן שלום / Silvan  Shalom   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   סתיו שפיר / Stav Shafir   עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman   עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya   עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf   עודד פורר / Oded Forer   עיסאווי פריג' / Issawi Frej   עליזה לביא / Aliza Lavi   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   עפר שלח / Ofer  Shelah   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova   רג'פ טאיפ ארדואן / Recep Tayyip  Erdogan   רוברט אילטוב / Robert Ilatov   רויטל סויד / Revital Swid   רועי פולקמן / Roei Folkman   רחל עזריה / Rachel  Azaria   שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli    שי  פירון / Shai  Piron   שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich   שרון גל / Sharon Gal   שרן השכל / Sharren Haskel   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו חשף מסמך מסווג של צה"ל על הגז
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ע_הראל
8/12/15 13:58
2
ישע
8/12/15 16:16
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  גז טבעי
אנו נמצאים בישורת האחרונה של אישור מתווה הגז. לאחר סיום השימוע שמקיימת ועדת הכלכלה של הכנסת, ראש הממשלה בכובעו כשר הכלכלה (לאחר הקומבינה עם אריה דרעי) שיופיע בפניה השבוע, יהיה חופשי לקדם את המתווה לפי סעיף 52 המפורסם בחוק ההגבלים העסקיים, וייקוב הדין את ההר.
07/12/2015  |  בצלאל לביא  |   מאמרים
ועדת הכלכלה המשיכה (יום א', 6.12.15) בהיוועצות בהתאם לסעיף 52 לחוק ההגבלים העסקיים, בעניין משק הגז הטבעי. בדיון השתתף ראש המטה לביטחון לאומי, יוסי כהן, שהמשיך בסקירתו מהשבוע שעבר ואף ענה לשאלות חברי הכנסת בעניין מתווה הגז. "מקומה של ישראל במזרח בתיכון הולך ונהיה מאותגר יותר ויותר, ומחוזק יותר ויותר בזכות שיתוף פעולה עם שכנותינו. זה כרוך עם יכולת אסטרטגית ביטחונית שישראל יודעת לייצר עם מדינות ידידותיות, בראשון מצרים, ירדן, קפריסין, יוון וטורקיה. למרות שעם טורקיה אנחנו במערכה לא גמורה. לנו יש אינטרס לא פחות ממובהק לייצר קשר כלכלי אסטרטגי גם אפרופו הגז הישראלי עם אותן מדינות שציינתי. ככל שיחסינו האסטרטגיים יהיו עמוקים יותר גם בציר פנימי וגם חיצוני מצבה של ישראל באזורנו ישתפר, ומתוך אותה כוונה נכתבה גם חוות הדעת של המל"ל", אמר כהן.
06/12/2015  |  עידן יוסף  |   חדשות
אז מתווה הגז אינו מוצא חן בעיניהם. הוא אינו סוציאליסטי מספיק... והוא פרי רוחם של "עילית קפיטליסטית רקובה" (שהביאה לישראל כלכלה פורחת ויציבה מאין כמוה).
06/12/2015  |  יהודה דרורי  |   מכתבים/הערות
בטורקיה מתעניינים ביבוא גז מישראל, בעקבות המשבר עם רוסיה. בערוץ הראשון נחשף (יום ה', 3.12.15) כי כמה חברות גז טורקיות פנו ביממה האחרונה לחברת "דלק" הישראלית, כדי להאיץ וליזום פרויקטים של אספקת גז ישראלי לטורקיה.
03/12/2015  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת הכלכלה המשיכה (יום ה', 3.12.15) בהליך ההיוועצות בעניין משק הגז הטבעי. בהמשך לדיון אתמול עסקה הוועדה גם היום בהיבטים של מדיניות החוץ וביטחון המדינה. מנכ"ל משרד החוץ, ד"ר דורי גולד סקר בפתח הישיבה את היבטי החוץ ואמר כי "כשמדברים על ההשלכות הבינ"ל בפיתוח הגז על מדיניות החוץ של ישראל, לא מדברים על משהו שקורה בתוך חודש-חודשיים או שנה-שנתיים. ההשפעות הבינלאומיות זה דבר שמתבטא אחרי מספר שנים. יש אפקט מצטבר של תופעות שאנחנו מזהים. פיתוח הגז הישראלי מהווה הזדמנות חשובה בשיפור מעמדה האסטרטגי של ישראל, וכניסה למועדון יוקרתי של יצואני אנרגיה. עיכוב בהתנעת התהליך יגרום נזק לאינטרסים של ישראל".
03/12/2015  |  עידן יוסף  |   חדשות
רשימות נוספות   /   גז טבעי  /  מי ומי    / 
רשימות נוספות   /   כנסת 20  /  מי ומי  
השר גבאי: "עדיין אפשר להוריד מחירי הגז"  /  מירב ארד
גילה: מודאג מכוח המונופול מול קובעי המדיניות  /  עידן יוסף
ליכט: שיקולים ביטחוניים היו על השולחן מהתחלה  /  עידן יוסף
השר גבאי ושדה תמר  /  אפרים הלפרין
רוורס בפוּל גז  /  מנחם רהט
גז, התיישבות וסחטנות  /  דרור אידר
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
ברית ארוכה בין גרמניה לברית המועצות; המטרה של גרמניה וברה"מ הייתה פולין; יהודי פולין לא הבינו מה מאיים על שרידותם; פיתוח ה"בליץ קריג" הגרמני; הגנרל היהודי גאורגי שטרן מפתח את מלחמת...
דרור אידר
דרור אידר
זה לא היה ביתן "פיצה ותאנים", זה ביתן של מדינה שנלחמת על הישרדותה, לזרוק את האתגר ככה, זה מעשה פחדני    מכיוון שכולם כועסים על ישראל ללא סיבה אמיתית, רק מתוך אנטישמיות, לתת את המתנה...
איתמר לוין
איתמר לוין
המתקפה האירנית מהווה הזדמנות פז לישראל, אך מותר להניח שהממשלה תבזבז אותה    ובינתיים: האנטישמיות בארה"ב שוברת שיאים, הקבינט ממשיך לדלוף ויריב לוין מפגין צביעות
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il